Κλασσικές ελληνικές ταινίες στο Open, που παίζουν για πρώτη φορά στην ιδιωτική τηλεόραση

Κλασσικές ελληνικές ταινίες στο Open, που παίζουν για πρώτη φορά στην ιδιωτική τηλεόραση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (10/02/2021).

10 Φεβρουαρίου 2021

Από την ερχόμενη Παρασκευή και κάθε μέρα στις 16.45, το «ανοιχτό κανάλι» θα προβάλλει κι από μια παραγωγή παλαιότερων δεκαετιών του ελληνικού κινηματογράφου, που όμως δεν έχει προβληθεί ποτέ άλλοτε στην ιδιωτική τηλεόραση, παρά μόνο στην ΕΡΤ. Πρόκειται για τις ταινίες «Τσαρούχι, Πιστόλι, Παπιγιόν», «Διακοπές στην Κολοπετινίτσα», «Κάνε με Πρωθυπουργό», «Να Ζήσουν τα Φτωχόπαιδα», «Οι Χαραμοφάηδες», «Το Πλοίο της Χαράς», «Ο Μισογύνης», «Οι Γυναίκες Θέλουν Ξύλο», «Ένα Καράβι Παπαδόπουλοι» και «Πέντε Γυναίκες για έναν Άνδρα». Η αρχή θα γίνει με την ταινία «Να Ζήσουν τα Φτωχόπαιδα» με τους Μίμη Φωτόπουλο, Κώστα Χατζηχρήστο, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Νίκο Φέρμα, Νίτσα Τσαγανέα και Ρίκα Διαλυνά.

-------------------------

ΠΟΣΠΕΡΤ: «Νομιμοποιεί την ανηθικότητα και ηθικοποιεί την παρανομία το «νομοσχέδιο Λιβάνιου»».

Θέση πήρε η ομοσπονδία εργαζομένων της ΕΡΤ, για το τροποποιημένο σχέδιο νόμου για τα ΜΜΕ που είχε συντάξει αρχικά ο Στέλιος Πέτσας. Στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης «νομιμοποιούν την «ανηθικότητα» (υπο την ευρεία έννοια) και ηθικοποιούν την παρανομία και την αυθαιρεσία της ολιγαρχίας των καναλαρχών» και ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη για άλλη μια φορά νομοθετεί γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια όλα όσα θεωρούνταν μέχρι σήμερα ως αυτονόητες διαφορές μεταξύ της κοινωνίας και της ζούγκλας».

-------------------------

Οι καλεσμένοι του «The 2Night Show» για απόψε.

Τρεις προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής, του μόντελινγκ και της υποκριτικής φιλοξενεί στον ΑΝΤ1 ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, στις 23.30 το βράδυ. Η Demy μιλά για τη συμμετοχή της στην Eurovision, την ψυχική νόσο από την οποία πάσχει, τον σύντροφό της και τη νέα συνεργασία της με τον FY. Ο Έντουαρντ Στεργίου μιλά για τη συμμετοχή του στον τρίτο κύκλο του «GNTM», την κατά το ήμισυ Ουκρανική παραγωγή του και το bullying που βίωσε για αυτό. Και η Αθηνά Οικονομάκου περιγράφει τα συναισθήματά της για τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, τον πρώτο της γιό, τη σχέση με τον σύζυγό της, και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του θεάματος.

-------------------------

Οι καλεσμένοι του «Μεσάνυχτα» για αυτή την εβδομάδα.

Απόψε στην 01.00 η εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη φιλοξενεί την Μαρίνα Τσιντικίδου και τον Μάριο Γιαννάκου. Το πρώην μοντέλο, παρουσιάστρια και ηθοποιός περιγράφει την καριέρα της στον χώρο της μόδας, την κατάθλιψη με την οποία πάλεψε για πολλά χρόνια, τον σύντροφό της, την επιλογή της να μη δημιουργήσει οικογένεια και το πάθος της για τη δημιουργία κήπων. Στη συνέχεια ο νεαρός αθλητής υπεραποστάσεων μιλά για το περιστατικό που τον έκανε να τρέξει τον πρώτο του υπερμαραθώνιο, τον εαυτό του ως υπέρβαρος και την ανάβασή του στον Όλυμπο μαζί με ένα κορίτσι που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

-------------------------

«Art Week» με τον Μιχάλη Μαρμαρινό στην ΕΡΤ2.

Έναν σημαντικό σκηνοθέτη-ηθοποιό φιλοξενεί η εκπομπή της Λένας Αρώνη, το ερχόμενο Σάββατο στις 20.00. Ο Μιχάλης Μαρμαρινός θα μιλήσει στην κάμερα της ΕΡΤ2 με τη νέα του ιδιότητα ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Ελευσίνας - Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2023, ξεναγώντας την παρουσιάστρια του «Art Week» στην περιοχή.

-------------------------

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ζωντανά στην ΕΡΤ3.

Ο 18ος τελικός της διασυλλογικής οργάνωσης ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Τίγκρες, θα μεταδοθεί απευθείας από το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης -που έχει αναλάβει σχεδόν όλα τα αθλητικά events της ΕΡΤ- αύριο στις 20.00. Στην περιγραφή θα είναι ο Ιωσήφ Νικολάου και ο Γιώργος Χαϊκάλης.

-------------------------

Ο γύρος της Ελλάδας με τη βοήθεια του graffiti στην ΕΡΤ3.

Μια πρωτότυπη -και πιο νεανική- ταξιδιωτική εκπομπή κάνει πρεμιέρα στο τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης. Την ερχόμενη Παρασκευή στις 18.00 ξεκινά «Η Τέχνη του Δρόμου», σε παρουσίαση και καλλιτεχνική επιμέλεια του Same84, ο οποίος θα περιηγείται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και θα φτιάχνει από ένα graffiti στο τέλος κάθε ταξιδιού του, σε συνεννόηση με τον εκάστοτε δήμο. Στο πρώτο της επεισόδιο η εκπομπή επισκέπτεται τη Σύρο, και τον δήμο Σύρου-Ερμούπολης.

-------------------------

Στο ΕΣΡ για ακρόαση ο Easy 97.2 (ξανά) και ο Κρήτη FM 87.5.

Την αίτηση ανάκλησης της ΕΤΕΡ, κατά της απόφασης που νομιμοποιούσε το μη ενημερωτικό πρόγραμμα του Easy 97.2, θα συζητήσει η ανεξάρτητη αρχή την ερχόμενη Τρίτη. Η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας ζητά, έτσι, την τιμωρία του ξένου ραδιοσταθμού του ΑΝΤ1, λόγω της εκπομπής μουσικού προγράμματος σε συχνότητα που είχε δηλωθεί ως «ενημερωτική». Την ίδια μέρα θα εξεταστεί και η «αίτηση θεραπείας» του Κρήτη FM 87.5, για να του χορηγηθεί ΒΝΛ. Η αίτηση αφορά απόφαση του ΕΣΡ από το 2009, η οποία δεν νομιμοποίησε τον σταθμό επειδή -όπως υποστηρίζει- δεν απέδειξε ότι εξέπεμπε την 31/12/2004 και δεν συμμετείχε σε παλιότερες διαδικασίες αδειοδότησης.

-------------------------

Άγιος Βαλεντίνος με τη Melody Gardot στο Kosmos 93.6.

Στις 12 τα μεσάνυχτα της 14ης Φεβρουαρίου, το δημόσιο «εναλλακτικό» ραδιόφωνο θα μεταδώσει, σε συνεργασία με την EBU, την συναυλία της τζαζ ερμηνεύτριας στο Studio 104 της γαλλικής ραδιοφωνίας, μαζί με την φιλαρμονική ορχήστρα του Radio France και τον Philippe Boden Pawell στο πιάνο. Η εμφάνιση της Melody Gardot έγινε στο πλαίσιο των «Symphonique Pop», μιας σειράς συναυλιών του Radio France.