Ikaria Coffee: Φρέντο στο Άμστερνταμ, ελληνικός στην… Κορέα! (βίντεο)

Ikaria Coffee: Φρέντο στο Άμστερνταμ, ελληνικός στην… Κορέα! (βίντεο)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

15 Απριλίου 2021

Στη Νότια Κορέα κυκλοφορεί ελληνικός καφές σε… πλαστικό μπουκάλι με ετικέτα «Ikaria Coffee» και σήμα ένα μπρίκι, ενώ στο Άμστερνταμ πίνουν freddo cappuccino αλα… ελληνικά μαζί με σπανακόπιτα σε κιόσκι με την επωνυμία «Ikaria».

Φαίνεται ότι τα ρεπορτάζ και τα αφιερώματα μεγάλων μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού για την μακροζωία των κατοίκων της Ικαρίας αποτέλεσαν εφαλτήριο για επιχειρηματικές ιδέες σε Άμστερνταμ και Κορέα με brand την επωνυμία και τη φήμη του ελληνικού νησιού.

Το «Ikaria, Food For Life» είναι λοιπόν ένα μικρό καφέ-κιόσκι στο Άμστερνταμ το οποίο ξεκίνησε ο ελληνοβρετανικής καταγωγής, Νικόλας Μοστρούς. Η ιστοσελίδα Thecoffeevine πριν μερικούς μήνες έγραφε τα καλύτερα λόγια για τον καφέ αλλά και για τα πιάτα που προσφέρει η εν λόγω επιχείρηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Στη δε Νότια Κορέα, η εταιρεία Dong-A Otsuka Co Ltd, με έτος ίδρυσης το 1978 και τομέα δραστηριοποίησης την αγορά των ροφημάτων, έχει λανσάρει τον εμφιαλωμένο καφέ με επωνυμία «Ikaria Coffee» (Greek Americano τον χαρακτηρίζει και είναι χωρίς ζάχαρη) με σήμα ένα μπρίκι και ένα φλυτζανάκι!

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε μάλιστα και ένα χιουμοριστικό διαφημιστικό –εμπνευσμένο από την Ικαριακή μακροζωία- στο οποίο πυροβολούν τον πρωταγωνιστή και αυτός δεν πεθαίνει με τίποτα γιατί πίνει… Ikaria Coffee!

Δείτε εδώ το βίντεο της διαφήμισης

IKARIA GREEK COFFEE from zoonee on Vimeo.