Με τον «επίμονο» κορωνοϊό και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ το «Special Report», με τη φετινή τουριστική σεζόν το «Vice Specials»

Με τον «επίμονο» κορωνοϊό και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ το «Special Report», με τη φετινή τουριστική σεζόν το «Vice Specials»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα νέα θέματα των εκπομπών έρευνας του ΑΝΤ1.

05 Ιουνίου 2021

Στο τελευταίο του επεισόδιο για τη φετινή σεζόν, την ερχόμενη Κυριακή στις 00.45, το «Special Report» αρχικά εστιάζει σε μια ακόμη πτυχή του Covid-19, αυτή των επιπτώσεων μετά τη νόσηση. Ο Τάσος Τέλλογλου μιλά με ασθενείς του Ιατρείου Αποκατάστασης της 1ης Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», οι οποίοι αφού προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό παλεύουν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Γιατροί και ειδικοί θεραπευτές μιλούν για τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι πρώην ασθενείς, το φαινόμενο «long Covid», την «κληρονομιά» που αφήνει η επιδημία στην υγεία όσων νόσησαν και το πως θα απαλλαγούν από αυτήν.

Στη συνέχεια ο Χρήστος Μαζανίτης μιλά με τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την επίσκεψή του στην Σαουδική Αραβία για την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής διπλωματίας. Ο ανώτατος αξιωματικός περιγράφει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορά της, την θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων και την ενίσχυσή τους, με την κάμερα του «Special Report» να καταγράφει τις συναντήσεις των ομολόγων των δύο χωρών και μια επίδειξη της αεροπορικής μονάδας των «Saudi Hawks».

Η έτερη εκπομπή έρευνας που προβάλλει ο ΑΝΤ1, σε συνεργασία με το Vice, επικεντρώνεται στην φετινή τουριστική σεζόν στην Ελλάδα και το «στοίχημα» της κυβέρνησης, την ερχόμενη Τρίτη στις 02.00. Η Ελίνα Μπενβενίστε ταξιδεύει στη Ρόδο και τη Σύμη, μιλώντας με ειδικούς του τουρισμού για τις εκτιμήσεις τους, ξενοδόχους και επιχειρηματίες της εστίασης, ενώ η κάμερα του «Vice Specials» καταγράφει εικόνες από τις αφίξεις στο αεροδρόμιο της Ρόδου και τη Μονή του Πανορμίτη. Ακόμη, στην εκπομπή μιλούν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.