To «δηλητήριο» του εμβολιασμού

To «δηλητήριο» του εμβολιασμού
Ακολουθήστε μας στο Google news

Mε το τένις δεν τα πάω καλά, με τον Τσιτσιπά εκτός από επαγγελματικό ενδιαφέρον, μέχρι εκεί.

17 Αυγούστου 2021

 

Της Μαρίας Δεναξά

 

Αλλά το να τον κρεμάνε στα μανταλάκια και να τον διασύρουν για μια επιλογή που έκανε με εκφράσεις τύπου «ο ανεμβολίαστος Στέφανος Τσιτσιπάς» και μάλιστα από πολίτες που ισχυρίζονται πως είναι δημοκράτες ή μέσα που διαφημίζουν πως είναι δημοκρατικά, με ξεπερνά. Μας αρέσουν, δεν μας αρέσουν ο Τσιτσιπάς και οι πράξεις του.

Οποιοδήποτε είδους διάκριση καλλιεργείται είτε με τον εμβολιασμό, είτε με το υγειονομικό πιστοποιητικό, είτε με κάτι άλλο, είναι ανθρωποφαγία, είναι ρατσισμός, είναι καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι δεσποτισμός, είναι επιβολή… είναι η ζούγκλα που μας περιμένει αύριο, ένας λάκκος γεμάτος φίδια, ένα εκτελεστικό απόσπασμα στο οποίο σπρώχνουμε τον συνάνθρωπο μας, για μια οποιαδήποτε διαφωνία που έχουμε μαζί του.

Κοιτάξτε τριγύρω σας. Κανείς, ούτε οι εμβολιασμένοι, ούτε οι ανεμβολίαστοι έχουν την πάσα αλήθεια γύρω από τα εμβόλια, την τεχνολογία τους και τις τυχόν μελλοντικές τους παρενέργειες. Προσωπικά σέβομαι κι εκείνους που εμβολιάζονται κι αυτούς που δεν το κάνουν. Ακούω με προσοχή τα επιχειρήματα, τους λόγους τους, τις ανησυχίες τους ή όσα θετικά υποστηρίζουν χωρίς να τους επικρίνω, να προσπαθώ να τους διαβάλω, να τους διασύρω, να τους αποδομήσω να τους εξοντώσω, να τους επιβληθώ, να τους κρεμάσω στα μανταλάκια επειδή…

Κανείς, ούτε οι εμβολιασμένοι ούτε οι ανεμβολίαστοι, που και οι δυο μπορούν να μεταδώσουν τον επικίνδυνο ιό, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν άρρωστοι, σαν μολυσμένοι, σαν μιάσματα γιατί απλά δεν είναι.

Και μη προτάξετε τη ψευδοσοφία «η ελευθερία μας σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου», γιατί αυτό επί της ουσίας σημαίνει στέρηση της δικής μου ή της δικής σου ελευθερίας! Ελευθερία θα υπήρχε αν δεν υπήρχε στέρηση για κανέναν!

 

Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν και «ψέκια» όπως λένε οι πιο φανατισμένοι, αλλά αποδεδειγμένα υπάρχουν και στους μεν και στους δε.

 

Σίγουρα ο Τσιτσιπάς προέτρεπε μέσω κρατικών διαφημίσεων τον κόσμο να παραμείνει ασφαλής, χωρίς ο ίδιος να τηρεί όσα πρέσβευε. Αυτό είναι ανέντιμο και κατακριτέο! Όμως υπάρχει μια λεπτεπίλεπτη διαχωριστική γραμμή, που αν ξεπεραστεί σε πάει στα άκρα.

Και ναι! Σίγουρα είναι επείγον θέμα δημόσιας υγείας η καταπολέμηση του κορωνοιού και των χιλιάδων μεταλλάξεων του, αλλά από τη στιγμή που το πεδίο γύρω από το εμβόλιο παραμένει τοπίο στην ομίχλη, από τη στιγμή που η μονοφωνία υπερισχύει της πολυφωνίας, από τη στιγμή που η επιβολή έναντι της ελεύθερης βούλησης έχει γίνει ο κανόνας για να δικαιολογηθεί ο αυταρχισμός, από τη στιγμή που επικρίνεται, καταπνίγεται, διαβάλλεται, διασύρεται με σφοδρότητα η αντίθετη άποψη όπως και κάθε αμφιβολία πάνω σ αυτό το τόσο ευαίσθητο ζήτημα, η ανησυχία και η αρνητικότητα όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν δεν πρόκειται να καταλαγιάσει!

πηγή φωτό: Facebook Στέφανου Τσιτσιπά