Το καταπληκτικό «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ

Το καταπληκτικό «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η εκπομπή με τον Eric Burdon ήταν ένα πραγματικό αριστούργημα.

30 Σεπτεμβρίου 2021

Τα έχουμε πει από πέρυσι για την εκπομπή που παρουσιάζουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, δεν λέμε κάτι καινούργιο. Μοιάζει σαν συναυλία βασικά και σαν συναυλία απρόβλεπτη που δεν ξέρεις πως θα καταλήξει λόγω των διαφορετικών και ετερόκλητων φιλοξενουμένων που έχει κάθε φορά.

Εντάξει, στην πρεμιέρα της είχε κι έναν θρύλο του ροκ, τον Eric Burdon των Animals που τα τελευταία χρόνια μένει στην Κηφισιά.

Επειδή λοιπόν είναι μία εκπομπή που την ετοιμάζουν και την παρουσιάζουν καλλιτέχνες και μουσικοί έχει τις περισσότερες φορές μεγάλο μουσικό ενδιαφέρον. Χθες λοιπόν ακούγαμε Τσιτσάνη να δένει θαυμάσια με Bob Dylan, τον Θωμά Κωνσταντίνου, έναν από τους κορυφαίος σολίστες παραδοσιακών οργάνων, να παίζει ροκ στο Paint It, Black των Stones και τη Σεμέλη Παπαβασιλείου να τραγουδάει όχι ρεμπέτικα αλλά μπλουζ (αν και αυτά τα δύο είδη είναι συγγενικά) και να κάνει δεύτερα φωνητικά στο Don't Let Me Be Misunderstood δίνοντάς του έτσι ένα παραδοσιακό χρώμα, φέρνοντάς το προς την Ανατολή. Και καπάκι, στους τίτλους του τέλους, να ακούγεται η ηλεκτρική Vassilina

Η πρώτη εκπομπή της σεζόν για το «Μουσικό Κουτί» αποτελούσε ένα ζωντανό μάθημα μουσικής.