Rebel 105.2: Με «safe» επιλογές για να κοντράρει το ροκ «δίπολο»

Rebel 105.2: Με «safe» επιλογές για να κοντράρει το ροκ «δίπολο»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι πρώτες εντυπώσεις από τον νέο ροκ σταθμό του Παναγιώτη Κωστάκη.

31 Οκτωβρίου 2021

Έπειτα από 31 χρόνια πορείας στα ερτζιανά και πολλές «φουρτούνες» μέχρι να αποκτήσει την πολυπόθητη νομιμοποίηση, την περασμένη Παρασκευή ο Atlantis έδωσε τη θέση του στους 105.2 στον Rebel FM. Το νέο ραδιοφωνικό εγχείρημα του Παναγιώτη Κωστάκη, και το πρώτο μετά τη δημιουργία του Hot FM 104.6 που «σάρωσε» σε ακροαματικότητα.

O Atlantis αποχαιρέτησε επισήμως το κοινό του στα FM και δήλωσε πως θα συνεχίσει ως web radio, με κείμενο που ανέβασε στα social media:

Εδώ και λίγες ώρες, στους 105,2 δεν ακούτε πια τον ATLANTIS.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός που συμπλήρωσε 31 χρόνια λειτουργίας θα συνεχίσει να εκπέμπει, αλλά μόνο διαδικτυακά, για όλη τη μεγάλη παρέα που είναι όλα αυτά τα χρόνια συνοδοιπόρος σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Στις καλές αλλά και τις λιγότερο καλές.
Ο σταθμός που μιλά με όλους, με την Εύη από την Καλαμάτα, τον Δημήτρη Sabbath από το Περιστέρι, τον Γιώργο τον ταρίφα από τους δρόμους της Αθήνας, τον Θάνο από το Πέραμα, τον Μπάμπη το VIP τιμόνι, τη Νικολέτα από τη Στουτγκάρδη, τον Μίλτο από το St. Wendel, το ροκ φαρμακείο από την Παιανία, τον Θοδωρή τον Rory και μ' όλους όσοι επικοινωνούσαν καθημερινά, θα παίζει τις ροκιές του στη γνωστή διεύθυνση www.atlantisfm.gr
και από τις ιστοσελίδες που τον φιλοξενούν, περιμένοντας τις παραγγελιές τους στο facebook, οι οποίες θα παίζουν τις επόμενες ώρες.
Οταν είστε στο αυτοκίνητο, συνεχίστε να ακούτε REBEL 105,2 για καλή ροκ μουσική. O "επαναστάτης" που θα ταρακουνήσει το κατεστημένο στα fm.

Τόσο στα jingles του όσο και στο λογότυπό του, ο Rebel 105.2 δηλώνει ότι επικεντρώνεται στο classic rock. Στον αέρα παίζει κατά βάση επιτυχίες των 70s, 80s και 90s, ωστόσο πιο αραιά ακούγονται και τραγούδια από τα 60s και τα 00s, και καθόλου νέες κυκλοφορίες. Από τη μια, δηλαδή, υιοθετεί σε έναν μεγάλο βαθμό το ύφος του Atlantis, αλλά από την άλλη οι μουσικές του δεν θα «ξενίσουν» σε έναν ακροατή του Red 96.3 και του Rock FM 96.9, καθώς είναι σαφώς πιο mainstream από εκείνες του προκατόχου της συχνότητας.

Ιδού η playlist του Rebel 105.2 από μια τυχαία ώρα:

Led Zeppelin - Ramble On
Aerosmith - Cryin'
Bryan Adams - Summer Of '69
The Rolling Stones - Satisfaction
Lenny Kravitz - American Woman
Talking Heads - Psycho Killer
Chicago - Hard To Say I'm Sorry
Steppenwolf - Born To Be Wild
Metallica - Enter Sandman
Pink Floyd - Money
Phil Collins - In The Air Tonight
Deep Purple - Burn
Bon Jovi - It's My Life
Iggy Pop - Passenger
AC/DC - You Shook Me All Night Long

Εν ολίγοις, λοιπόν, ο νέος ροκ σταθμός στοχεύει απευθείας το κοινό των Red 96.3 και Rock FM 96.9, ένα από τα μεγαλύτερα στο σύνολο του ανταγωνισμού. Και ειδικότερα τις ηλικίες 35-54, όπου τα δύο ραδιόφωνα σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις τους σε επίπεδο κατάταξης.

Όπως είναι λογικό, ο Rebel 105.2 είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο. Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί σε λειτουργία το live stream και το νέο του site, το rebelfm.gr, ωστόσο ο σταθμός δεν είναι ακόμη ενεργός στα social media. Σε επίπεδο προγράμματος παίζει μόνο μουσική χωρίς διακοπές για διαφημίσεις, ενώ δεν θα υπάρχουν ούτε εκπομπές σε πρώτη φάση.

Εκεί όπου ήδη ξεχωρίζει, πάντως, ο Rebel 105.2 είναι στο τεχνικό του κομμάτι. Το σήμα του έχει βελτιωθεί αισθητά και έχει καλύτερη κάλυψη, ενώ στα ίδια -πολύ καλά- επίπεδα είναι και ο ήχος του, στα FM και το web. Ακολουθώντας έτσι την καλή παράδοση που έχει σε αυτόν τον τομέα ο «αδερφός» του, ο Kiss 92.9, εν αντιθέσει με τον Atlantis που τεχνικά ήταν αρκετά πιο πίσω.