Ιδιωτικό Ραδιόφωνο εναντίον Δημοσίου Ραδιοφώνου

Ιδιωτικό Ραδιόφωνο εναντίον Δημοσίου Ραδιοφώνου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΕΙΙΡΑ, οι ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων της Αττικής, θέλουν να αφαιρέσουν συχνότητες από την Ελληνική Ραδιοφωνία.

05 Νοεμβρίου 2021

Σύμφωνα λοιπόν με σημερινή ανακοίνωση της ΕΙΙΡΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής), «τα προγράμματα της ΕΡΑ εκπέμπουν σε περισσότερες από μια συχνότητες, ακόμα και εντός της ίδιας γεωγραφικής περιοχής (π.χ. Αττική), σπαταλώντας χωρίς λόγο τον σπάνιο πόρο του φάσματος, και αποστερώντας τη δυνατότητα διάθεσης των συχνοτήτων σε τοπικό επίπεδο».

Κι επιτίθεται στη δημιουργία του Zeppelin 106.7 που έφτιαξε πρόσφατα η ΕΡΑ: «Η ΕΡΑ πρόσφατα ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα στη συχνότητα 106,7ΜΗΖ, η οποία κατά το παρελθόν είχε δοθεί στο ραδιόφωνο της Βουλής με σχετικό ΦΕΚ, χωρίς ωστόσο να έχει προηγηθεί σχετική μελέτη και σχεδιασμός, ενώ σήμερα η ΕΡΑ οικειοποιείται εκ νέου την εν λόγω συχνότητα, με τρόπο εκτός των κοινών κανόνων που αφορούν τους υπόλοιπους ραδιοσταθμούς».

Θυμίζουμε πως στα συμπεράσματα στα οποία κατέληγε η «Ομάδα Εργασίας για επεξεργασία θεμάτων που αφορούν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς» που συστάθηκε από την κυβέρνηση, υπήρχε το εξής για τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ: «Επανεξέταση των συχνοτήτων της ΕΡΑ, ιδίως σε μεγάλες πόλεις που υπάρχουν πολλοί ιδιωτικοί ραδιοσταθμοί και χρειάζονται ελεύθερες συχνότητες».

Η Ομάδα Εργασίας λοιπόν παίρνει το μέρος των ιδιοκτητών και, ίσως, έχει και δίκιο. Ιδού και η θέση της ΕΙΙΡΑ: «Οι κανόνες υπάρχουν για όλους, οι νόμοι εφαρμόζονται προς όλους, ο Χάρτης Συχνοτήτων (πρέπει να) περιλαμβάνει και την ΕΡΑ, ενώ οι επιλογές του Κράτους δια της ΕΡΑ δεν μπορούν παρά να ενισχύουν την ορθολογική κατανομή φάσματος».

Στην Αττική η ΕΡΑ κρατάει πολλές συχνότητες και μάλιστα διπλές για τα προγράμματά της.