Ραδιοφωνικό θέατρο απόψε στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Ραδιοφωνικό θέατρο απόψε στο Δεύτερο Πρόγραμμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Με δύναμη απ’ την Κηφισιά».

15 Νοεμβρίου 2021

Ήρθε η ώρα για την πρεμιέρα του νέου θεατρικού προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με μία παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, το «Με δύναμη απ’ την Κηφισιά».

Η κωμωδία των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά ανέβηκε πρώτη φορά το 1995 σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή και γρήγορα έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των δυο συγγραφέων και του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων. Στη ραδιοφωνική παράσταση, που θα ακούσουμε απόψε στις 21:00 και σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καλαβριανός, τις ηρωίδες υποδύονται οι Αννα Μάσχα, Λήδα Μανιατάκου, Λένα Παπαληγούρα και Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Τέσσερις γυναίκες μιλούν για τις ερωτικές τους σχέσεις στο σαλόνι ενός αστικού σπιτιού στην Κηφισιά, ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, το λογικό, το παράλογο ή και το σουρεαλιστικό.

Να τι λέει σχετικά ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλαβριανός: «Ένα έργο λόγου, από τα πιο πολυπαιγμένα και επιτυχημένα της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας, που έχει τύχει εξαιρετικών ανεβασμάτων, μεταφέρεται στο ραδιόφωνο, από τέσσερις εξαιρετικές γυναίκες ηθοποιούς, οι οποίες υποστηρίζουν τέσσερις έξυπνες γυναίκες, εγκλωβισμένες από τέσσερις άνδρες, που δεν εμφανίζονται ποτέ».

Της παράστασης θα προηγηθεί εκπομπή του Σιδερή Πρίντεζη και του Νίκου Αϊβαλή με μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του Θεάτρου στο Ραδιόφωνο, συνέντευξη του σκηνοθέτη Γιάννη Καλαβριανού, καθώς και δυο αρχειακά αποσπάσματα με τους δύο συγγραφείς.