«Επλήγη το κύρος της Δημόσιας Τηλεόρασης προκαλώντας τη χλεύη της κοινής γνώμης»

«Επλήγη το κύρος της Δημόσιας Τηλεόρασης προκαλώντας τη χλεύη της κοινής γνώμης»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επικυρώθηκαν οι ποινές διαγραφής των υπευθύνων της ΕΡΤ

22 Ιουνίου 2022

Βγήκε η απόφαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, αυτή που δεν έχει δει ποτέ ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας.

Και αφορά, ως γνωστόν, την υπόθεση με τον δήθεν ανταποκριτή της Δημόσιας Τηλεόρασης στη Μόσχα, τον Αχιλλέα Πατσούκα. Το πρωτοβάθμια πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να επιβάλει ποινή προσωρινής διαγραφής τριών μηνών στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα (με ψήφους 4 έναντι 1), έξι μηνών στον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης, Φώτη Καφαράκη (4 έναντι 1) καθώς και στον Διευθυντή Ειδήσεων, Γιάννη Τρουπή (3 έναντι 2). Ποινή διαγραφής δύο μηνών είχαμε και στην προϊσταμένη του Εξωτερικού Δελτίου της Δημόσιας Τηλεόρασης, Άννα Παπασωτηρίου (3 έναντι 2).

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, «η αντίδραση της ΕΡΤ εντελώς υποτονική για ένα τέτοιο γεγονός κατέδειξε ότι η όλη μεθόδευση γινόταν σε γνώση και με συμπαιγνία των ιθυνόντων, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια αξιοπιστίας του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, χάριν της τηλεθέασης. Αδιαφορώντας για την εύλογη αξίωση για μετάδοση της αλήθειας του κοινωνικού συνόλου, το οποίο μάλιστα συντηρεί με τις εισφορές του τη λειτουργία της ΕΡΤ».

Το Πειθαρχικό έκρινε πως «επλήγη το κύρος της Δημόσιας Τηλεόρασης προκαλώντας τη χλεύη της κοινής γνώμης. Επιπλέον έθεσε για άλλη μία φορά σε σκληρή δοκιμασία το δημοσιογραφικό επάγγελμα».