Βραδιές με ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου στην ΕΡΤ3

Βραδιές με ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου στην ΕΡΤ3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την Παρασκευή και την Κυριακή που έρχονται.

17 Αυγούστου 2022

Δύο αγαπημένες ταινίες από τις δεκαετίες του '50 και του 2000, θα προβάλλει αυτή την εβδομάδα στη βραδινή του ζώνη, το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης. Αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«THE SLEEPING TIGER»
Φιλμ νουάρ παραγωγής Μ. Βρετανίας 1954, διάρκειας 89'.
Σκηνοθεσία: Joseph Losey
Πρωταγωνιστούν: Dirk Bogarde, Alexis Smith, Alexander Knox.

Ένας Βρετανός ψυχολόγος, ο Δρ Κλάιβ Έσμοντ (Αλέξανδρος Νοξ) παίρνει στο σπίτι του έναν νεαρό, τον Φρανκ (Ντιρκ Μπογκάρντ), που προσπάθησε να τον ληστέψει. Ο Κλαιβ του προτείνει αντί να τον παραδώσει στην αστυνομία να μείνει στο σπίτι του για έξι μήνες ως «ινδικό χοιρίδιο». Ο Κλάιβ θέλει να δει αν μπορεί να αποκαλύψει τα κίνητρα του Φρανκ για μια εγκληματική ζωή και να τον βοηθήσει να αλλάξει. Αυτή η κατάσταση επικρατεί όταν η Γκλέντα (Αλέξις Σμιθ), η όμορφη, έξυπνη και αλαζονική σύζυγος του επιστρέφει σπίτι από διακοπές. Αλλά καθώς η θεραπεία του Φρανκ συνεχίζεται και η κατάσταση του βελτιώνεται, η ψυχική υγεία της Γκλέντα φθίνει κατακόρυφα.

-------------------------

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ»
Ρομαντική κομεντί παραγωγής Γαλλίας 2006, διάρκειας 85'.
Σκηνοθεσία: Éric Lartigau
Πρωταγωνιστούν: Alain Chabat, Charlotte Gainsbourg, Bernadette Lafont

Ο Λουί (Αλέν Σαμπά) είναι ένας 43χρονος ευτυχισμένος και παραχαϊδεμένος εργένης, με επιτυχημένη καριέρα και άνετη ζωή, που ακόμη ζει με τη μητέρα του και τις πέντε αδερφές του. Η οικογένεια του προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον παντρέψει, δίνοντας του διορία ένα χρόνο. Το πρόβλημα είναι πως ο Λουί δεν θέλει κάποια σοβαρή σχέση από τότε που η οικογένεια του στάθηκε εμπόδιο στον πρώτο αληθινό του έρωτα. Αφού απορρίπτει όλα τα “προξενιά” που του γίνονται συλλαμβάνει ένα πονηρό σχέδιο, να παρουσιάσει την αδελφή μιας φίλης του, Έμα (Σαρλότ Γκέινσμπουργκ) ως σοβαρή σχέση και υποψήφια νύφη. Πιστεύει ότι έτσι θα απαλλαγεί από τις παρεμβάσεις των δικών του, αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιο...