Αποκαλυπτήρια για το νέο πρόγραμμα του Open, για τη σεζόν 2022-2023

Αποκαλυπτήρια για το νέο πρόγραμμα του Open, για τη σεζόν 2022-2023
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, καθώς και οι νέες σειρές, που έρχονται στο κανάλι.

25 Αυγούστου 2022

Το Open, μέσα από το ομόσταβλο ethnos.gr, αποκάλυψε στο ευρύ κοινό τα προγράμματα που θα δούμε από τη συχνότητά του το προσεχές διάστημα. Ριζική είναι η ανανέωση στην πρωινή ζώνη του καναλιού. Στο καθημερινό πρόγραμμα ο Μάνος Νιφλής και η Χρύσα Φώσκολου θα ξεκινούν με την «Ανοιχτή Επικοινωνία», ο Δημήτρης Καμπουράκης με τον Παναγιώτη Στάθη θα ακολουθούν με την «Ώρα Ελλάδος», και η Μπέττυ Μαγγίρα με το «Ποιος είναι Πρωινιάτικα» θα συνεχίζει μέχρι το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Open, με τη Λίνα Δρούγκα. Στην ομάδα της ψυχαγωγικής εκπομπής προστίθενται ο Παναγιώτης Χατζηδάκης και ο σεφ Νίκος Καρβέλας.

Στην καθημερινή μεσημεριανή ζώνη θα συνεχίσει η εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη, με την ένταξη σε αυτήν της Τζώρτζιας Γεωργίου («μεταγραφή» από το Star), του Γιώργου Δάσκαλου («μεταγραφή» από την ΕΡΤ1) και του Κωνσταντίνου Ντάφλου. Στην ίδια ζώνη εντάσσεται η νέα εκπομπή της Ίνας Ταράντου, «Εμείς». Προς το βράδυ θα βγαίνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, με την Πόπη Τσαπανίδου να συνεχίζει στην παρουσίασή του. Στο καθημερινό πρόγραμμα, επίσης, θα βρίσκεται και η «Λάβα», η νέα σατιρική εκπομπή του Βαγγέλη Περρή με την Αθηναϊδα Νέγκα, τη Χριστίνα Κατσαντώνη και τον Χρήστο Χριστόπουλο.

Και στο Σαββατοκυριακάτικο πρόγραμμα θα υπάρξει νέα πρωινή ενημερωτική εκπομπή, το «Τώρα Μαζί» με τον Γιώργο Σιαδήμα («μεταγραφή» από το Kontra) και την Ευλαμπία Ρέβη. Από την άλλη συνεχίζει για μια ακόμη σεζόν το «Open Weekend» της Ελένης Τσολάκη, αυτή τη φορά με την προσθήκη του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Ομοίως και το τηλεπαιχνίδι «Ταξί» με τον Διονύση Ατζαράκη να βρίσκεται ξανά πίσω από το «τιμόνι» του. Σε αντίθεση με το καθημερινό πρόγραμμα, αλλαγή παρουσιαστή θα έχουμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου, το οποίο αναλαμβάνει ο Νίκος Στραβελάκης («μεταγραφή» από τον ΣΚΑΪ).

Με τρεις σειρές θα μπει, φέτος, στον ανταγωνισμό της μυθοπλασίας το Open. Η πρώτη θα είναι ο δεύτερος κύκλος του επιτυχημένου «Κόκκινου Ποταμιού», του Μανούσου Μανουσάκη. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Έθνους «η πλοκή θα εξελιχθεί σε τρεις θεματικούς κύκλους, με παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στον Πόντο και φυσικά στη Σμύρνη, όπου θα «βιώσουμε» ξανά την απελπιστική καταστροφή της το 1922».

Οι άλλες δύο σειρές θα είναι οι:

«ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ»

Πρωταγωνιστούν: Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος, Σταύρος Ζαλμάς, Έφη Παπαθεοδώρου, Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Κάππας, Κώστας Καζανάς, Αρετή Πασχάλη, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Λίλη Τσεσματζόγλου, Μαρία Καβουκίδου, Δένια Μιμερίνη και Χρύσα Κλούβα.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσελεμέγκο και Παναγιώτης Πορτοκαλάκης.
Διασκευή σεναρίου: Ρένα Ρίγγα.
Επιμέλεια σεναρίου: Δημήτρης Αποστόλου.

Ο έρωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων και της Αλεξάνδρας, μιας ράφτρας, που αρχίζει στην Αθήνα το 1955 με τις πιο απλές, καθημερινές και ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία, σε αγροτική περιοχή με μεγάλα τσιφλίκια. Όλη η περιοχή συγκλονίζεται από τον πόλεμο που ξεσπάει εξαιτίας αυτού του έρωτα.

Μια δολοφονία για λόγους τιμής φέρνει το ζευγάρι σε μια απόμακρη επαρχία. Κρύβονται σ’ ένα μεγάλο τσιφλίκι ως εργάτες γης. Κανείς δεν ξέρει ότι είναι ζευγάρι. Αυτό οδηγεί σε παρεξηγήσεις και την προοπτική λάθος σχέσεων. Γεννιούνται ίντριγκες και υπόγειες κόντρες. Ο άρχοντας της περιοχής, Ιάσωνας Δεμερτζής ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα. Όταν εκείνη χάνει τον Μάρκο, που καταδικάζεται για δολοφονία, την παντρεύεται αγνοώντας ότι εκείνη είναι έγκυος.

Ο Μάρκος βγαίνοντας από την φυλακή βάζει σκοπό στη ζωή του να εκδικηθεί. Για να το πετύχει αυτό θα καταφέρει να γίνει εξίσου ισχυρός με τον αντίπαλό του. Ο πόλεμος μεταξύ τους θα είναι πόλεμος ως το τέλος. Όταν τα όνειρα γκρεμίζονται και όταν οι αθώοι αδικούνται, τότε η εκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος...

«Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Ελένη Βαΐτσου, Νίκος Πουρσανίδης, Απόστολος Γκλέτσος, Ελίνα Μάλαμα, Ρένος Ρώτας, Ελένη Κρίτα, Χριστίνα Τσάφου, Πάρης Θωμόπουλος, Κωνσταντίνα Κομμάτα, Κατερίνα Αντζουλάτου, Νικόλας Χαλκιαδάκης και Υρώ Μανέ.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος.

Ο Δημήτρης είναι ένας περιζήτητος, γοητευτικός εργένης, πρώην οδηγός αγώνων μότο κρος που σήμερα είναι ιδιοκτήτης μια εταιρείας που ασχολείται με events, αγώνες μότο κρος και αξεσουάρ μηχανών. Ο συνέταιρος του, και πρώην ομόσταβλός του, Σέργιος αντίθετα είναι ένας οικογενειάρχης, παντρεμένος με τη Μαργαρίτα και έχουν μαζί 4 παιδιά.

Η Αγγελική είναι μια δημοσιογράφος που αρθρογραφεί σε ένα site γυναικείου περιεχομένου, αλλά παράλληλα η μεγαλύτερη έρευνα της έχει επικεντρωθεί στο να βρει την κόρη που γέννησε πριν από 17 χρόνια αλλά αναγκάστηκε να τη δώσει για υιοθεσία. Αυτό που θα αποκαλύψει σύντομα είναι πως η κόρη αυτή, είναι η Νεφέλη, η μεγάλη κόρη του Σέργιου που έχουν υιοθετήσει με τη Μαργαρίτα πριν κάνουν τα δικά τους παιδιά.

Η Αγγελική εντοπίζει την κόρη της και προσεγγίζει τη Μαργαρίτα ώστε να κανονίσει να τη γνωρίσει επιτέλους από κοντά. Όμως η μοίρα έχει άλλα σχέδια...

Ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, όπου στο αεροπλάνο επέβαιναν ο Σέργιος και η Μαργαρίτα θα ανατρέψει τις ζωές όλων. Η Αγγελική θα πρέπει να βρει τον τρόπο να βάλει στη ζωή της την κόρη της, Νεφέλη, και ο Δημήτρης, ο μποέμ εργένης θα βρεθεί να είναι κηδεμόνας των τεσσάρων παιδιών του φίλου του, Σέργιου...

Τίποτα δεν θα είναι εύκολο όμως, ούτε για την Αγγελική ούτε για τον Δημήτρη. Η Αγγελική θα πρέπει να αλλάξει άρδην συνήθειες και τρόπο ζωής για να κρατήσει μυστική την ταυτότητά της, από τη στιγμή που θα προσληφθεί ως οικιακή βοηθός από τον Δημήτρη ώστε να έχει μια βοήθεια και στο μεγάλωμα των 4 παιδιών του φίλου του. Και ο Δημήτρης θα πρέπει να εκπαιδευτεί γρήγορα στο πώς να είναι ένας υπεύθυνος ενήλικας, και να ξεχάσει την εργένικη ζωή για χάρη της νέας οικογενειακής του κατάστασης! Σύμμαχοι και εχθροί άλλοτε θα βοηθήσουν και άλλοτε θα φέρουν εμπόδια στην προσπάθεια των δύο πρωταγωνιστών της ιστορίας να πετύχουν τους στόχους τους.

Στο πρόγραμμα του Open θα παραμείνουν δύο από τις αθλητικές εκπομπές του. Το «Open Sport» με τον Μανώλη Σφακάκη κάθε Σαββατοκύριακο, και το «Total Football» με τον Πάνο Βόγλη και τη Μαρία Ζαφειρά του κάθε Κυριακή. Τέλος, στην late night ζώνη συνεχίζουν το «Ανοιχτά» της Αννίτας Πάνια και το «After Dark» του Θέμη Γεωργαντά, ενώ για δεύτερη σεζόν θα προβάλλεται και το «Ένα τραγούδι ακόμα» του Γιώργου Θεοφάνους.