Ο Brian May των Queen θυμάται την αγαπημένη του ανάμνηση του Taylor Hawkins

Ο Brian May των Queen θυμάται την αγαπημένη του ανάμνηση του Taylor Hawkins
Ακολουθήστε μας στο Google news

Του Ηλία Σελιμά

04 Σεπτεμβρίου 2022

Μαζί με τον Roger Taylor συνάδελφό του στο συγκρότημα των Queen, ο Brian May είναι ένας από τους πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη συναυλία Taylor Hawkins Tribute Concert για τον αδικοχαμένο Taylor Hawkins των Foo Fighters που έγινε στο Λονδίνο το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ήταν sold out.

Με headliners τους Foo Fighters, άλλοι καλλιτέχνες που ανέβηκαν στη σκηνή ήταν οι Geddy Lee και Alex Lifeson των Rush, ο Lars Ulrich των Metallica, ο Stewart Copeland των Police, ο John Paul Jones των Led Zeppelin, οι Justin Hawkins και Rufus Taylor των The Darkness, ο Joshua Homme των Queens of the Stone Age και ο Wolfgang Van Halen.

Αναφέροντας την αγαπημένη του ανάμνηση από τον Taylor Hawkins, ο Brian May αποκάλυψε ότι ήταν όταν συναντήθηκε με τους Foo Fighters για να ηχογραφήσουν μια διασκευή του Have a Cigar των Pink Floyd για το soundtrack του Mission Impossible 2.

«Η αγαπημένη μου ανάμνηση από τον Taylor είναι το session μας για την ηχογράφηση του 'Have a Cigar», δήλωσε ο May. «Ο Taylor είχε αυτό το όραμα για μια hard rock εκδοχή του κλασικού τραγουδιού των Pink Floyd και αυτός και ο Dave κατέβηκαν στο μικρό μου στούντιο στην εξοχή για να το πραγματοποιήσουν. Στήσαμε το drum kit του κ. Grohl στην τραπεζαρία μου και τους ενισχυτές μου στο διάδρομο, με τα πάντα καλωδιωμένα στο control room - το οποίο είναι μια μετασκευασμένη αίθουσα για μπιλιάρδο. Παίξαμε εκκωφαντικά δυνατά μέχρι να νιώσουμε ότι τα είχαμε όλα "σε κασέτα". Ο Taylor τραγουδούσε, σκίζοντας με χαρά το λαιμό του σε κομμάτια. Εγώ χρησιμοποιούσα πολλαπλούς προενισχυτές για να πάρω μεγαλύτερη ενίσχυση από όση είχα χρησιμοποιήσει ποτέ, για να κάνω την κιθάρα να ουρλιάζει. Όσο για τον Dave.. Είναι ένας τεράστιος δυναμίτης - όπως κανένας άλλος. Έπρεπε να φύγω στο τέλος της βραδιάς για να πάω σε μια αστρονομική συνάντηση 100 μίλια μακριά. Όταν επέστρεψα στις 5 το πρωί, ο Taylor μιξάριζε ακόμα το κομμάτι - προσπαθώντας να αποσπάσει και την τελευταία σταγόνα από αυτό. Έτσι, τον ακολούθησα, με ένα είδος ευφορίας που έρχεται όταν νιώθεις ότι πηγαίνεις κάπου που κανείς δεν έχει πάει ποτέ. Λατρεύω το κομμάτι. Ξέχασα να πω - γελούσαμε σε όλη τη διάρκεια ... υπέροχες στιγμές».

Μια δεύτερη συναυλία-αφιέρωμα στον Taylor Hawkins θα πραγματοποιηθεί στο Los Angeles Kia Forum την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.