«Get Back» με 5 βραβεία Emmy

«Get Back» με 5 βραβεία Emmy
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η σειρά ντοκιμαντέρ των Beatles «Get Back» κέρδισε πέντε βραβεία Emmy σε τελετή στο Λος Άντζελες χθες το βράδυ (3 Σεπτεμβρίου).

05 Σεπτεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Στους Paul McCartney και Ringo Starr απονεμήθηκε μαζί με τον σκηνοθέτη Peter Jackson το βραβείο Εξαιρετικού Ντοκιμαντέρ μη μυθοπλαστικής σειράς (Outstanding Documentary or Nonfiction Series), μαζί με τους συναδέλφους παραγωγούς Yoko Ono, Olivia Harrison, Clare Olssen και Jonathan Clyde. Ο Jaxkson κέρδισε επίσης το βραβείο Εξαιρετικής Σκηνοθεσίας για ντοκιμαντέρ ή μη μυθοπλαστικό πρόγραμμα, ενώ η παραγωγή κέρδισε το βραβείο για το μοντάζ εικόνας, το μοντάζ ήχου και τη μίξη ήχου.

Η σειρά τριών επεισοδίων Get Back βασίστηκε σε φιλμ που γύρισε ο Michael Lindsay-Hogg για την ταινία Let It Be του 1970. Ενώ η αρχική ταινία όπως κυκλοφόρησε έδειχνε μια μελαγχολική πτυχή των τελευταίων μηνών των Beatles, το προηγουμένως ακυκλοφόρητο υλικό που χρησιμοποίησε ο Jackson προσέφερε μια πολύ πιο φωτεινή ματιά στο τέλος του συγκροτήματος.

«Θα ήθελα απλώς να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν σε αυτή την ταινία, ειδικά την οικογένειά μας στην πατρίδα και τη δεύτερη οικογένειά μας στο Λονδίνο στην Apple Corps», είπε ο Jackson στην ευχαριστήρια ομιλία του στην τελετή. «Ένα μεγάλο μπράβο στους Beatles. Σας ευχαριστούμε πολύ για τα πάνω από 60 χρόνια της θετικής, πληθωρικής, χαρούμενη παρουσίας... ...Η μουσική σας είναι τόσο βαθιά και νομίζω ότι στην πραγματικότητα είναι ενσωματωμένη στο DNA μας».