Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Κώστα Καζάκο

Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Κώστα Καζάκο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με στιγμές από τη ζωή και το έργο του σπουδαίου ηθοποιού.

14 Σεπτεμβρίου 2022

Μια παλαιότερη συνέντευξη του Κώστα Καζάκου και αποσπάσματα από θεατρική παράσταση που είχε δώσει λίγους μήνες μετά το τέλος της Χούντας, παρουσιάζει σήμερα η ΕΡΤ για να αποχαιρετήσει τον ηθοποιό που «έφυγε» χθες από τη ζωή.

Σήμερα στις 19.00 η ΕΡΤ2 τροποποιεί εκτάκτως το πρόγραμμά της για να προβάλλει το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Close Up», που ήταν αφιερωμένο στον Κώστα Καζάκο. Εκεί, ο σπουδαίος ηθοποιός και πρώην βουλευτής είχε μιλήσει για την ζωή του, από τα χρόνια του Εμφυλίου μέχρι τον γάμο του με τη Τζένη Καρέζη, αλλά και την αρχαία δραματουργία με αφορμή μια εμφάνισή του στον «Οιδίποδα επί Κολωνώ», στην Επίδαυρο.

Επιπλέον, το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει μέσα από το ert.gr και την σελίδα του στο Facebook αποσπάσματα από μια παλαιότερη παράστασή του, το «Μεγάλο μας τσίρκο», που χρονολογείται από τον Σεπτέμβριο του 1974. Πρωταγωνιστές ήταν ο Κώστας Καζάκος με την Τζένη Καρέζη, οι οποίοι στα εν λόγω αποσπάσματα συνοψίζουν με καυστικό τρόπο τα γεγονότα από την έναρξη της Δικτατορίας.