Black Sabbath με πολυτελείς εκδόσεις των κλασικών Heaven And Hell και Mob Rules

Black Sabbath με πολυτελείς εκδόσεις των κλασικών Heaven And Hell και Mob Rules
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι της εποχής του Dio

04 Οκτωβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Οι Black Sabbath συνεχίζουν τη σειρά επανακυκλοφοριών τους με την κυκλοφορία τον Νοέμβριο των δύο πρώτων στούντιο άλμπουμ τους με τον Ronnie James Dio μέσω της BMG.

The Heaven and Hell: Deluxe Edition θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου, ενώ η Deluxe Edition επανέκδοση του άλμπουμ Mob Rules του 1981 θα ακολουθήσει στις 18 Νοεμβρίου. Κάθε άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο σε δύο CD, ή ως σετ δύο LP, και αμφότερα διαθέτουν remastered ήχο και έχουν εμπλουτισθεί με σπάνια και ακυκλοφόρητη μουσική.

Ο πρώην frontman των Elf/Rainbow Ronnie James Dio εντάχθηκε στους Black Sabbath το 1979 μετά την αποχώρηση του Ozzy Osbourne από το συγκρότημα: Με την έλευση του Dio η τύχη του συγκροτήματος ανέκαμψε, με το Heaven And Hell του 1980 να φτάνει στο νούμερο 9 των βρετανικών charts - και να γίνεται το πρώτο άλμπουμ των Sabbath που μπαίνει στο Top 10 από το Sabotage του 1975 - και το Mob Rules του 1981 να φτάνει στο νούμερο 12 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα έκδοση του Heaven And Hell περιλαμβάνει ζωντανές εκτελέσεις του ομώνυμου κομματιού και των Neon Knights που ηχογραφήθηκαν στο Hartford Civic Center, Hartford, CT στις 10 Αυγούστου 1980, και στο Hammersmith Odeon του Λονδίνου το 1981/'82.

Το bonus υλικό στη νέα έκδοση του Mob Rules, περιλαμβάνει ένα πλήρες live set που μαγνητοσκοπήθηκε στο Portland Memorial Coliseum, Portland, OR, στις 22 Απριλίου 1982.