Οι Depeche Mode ανακοίνωσαν παγκόσμια περιοδεία

Οι Depeche Mode ανακοίνωσαν παγκόσμια περιοδεία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και νέο άλμπουμ.

04 Οκτωβρίου 2022


Του Ηλία Σελιμά

Οι Depeche Mode θα κυκλοφορήσουν ένα νέο άλμπουμ την επόμενη άνοιξη με τίτλο Memento Mori. Θα ξεκινήσουν επίσης μια παγκόσμια περιοδεία, τις πρώτες τους ζωντανές εμφανίσεις μετά από πέντε χρόνια και τις πρώτες μετά το θάνατο του ιδρυτικού μέλους Andy Fletcher πέρυσι. Συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του Memento Mori δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με τα μέλη του συγκροτήματος, οι ηχογραφήσεις για το άλμπουμ ξεκίνησαν στις αρχές της πανδημίας.

"Τα θέματά του ήταν άμεσα εμπνευσμένα από εκείνη την εποχή", δήλωσε ο τραγουδιστής Dave Gahan σε δελτίο τύπου. "Μετά το θάνατο του Fletch, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, καθώς είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα ήθελε και αυτός, και αυτό έδωσε πραγματικά στο project ένα επιπλέον επίπεδο νοήματος. Ο Fletch θα λάτρευε αυτό το άλμπουμ. Ανυπομονούμε πραγματικά να το μοιραστούμε μαζί σας σύντομα, και ανυπομονούμε να σας το παρουσιάσουμε ζωντανά στις συναυλίες του επόμενου έτους".

Η περιοδεία Memento Mori Tour θα ξεκινήσει στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια στις 23 Μαρτίου, κάνοντας στάσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και σε τρεις καναδικές τοποθεσίες. Θα εμφανιστούν στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης στις 14 Απριλίου, πριν πάνε στο εξωτερικό για συναυλίες σε όλη την Ευρώπη. Το άλμπουμ, το οποίο ολοκληρώνεται αυτή τη στιγμή από τους παραγωγούς James Ford και Marta Salogni στο Λονδίνο, σηματοδοτεί το 15ο LP του συγκροτήματος και ακολουθεί το Spirit του 2017.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Rolling Stone, ο πολυοργανίστας Martin Gore διευκρίνισε ότι ο τίτλος του άλμπουμ, που μεταφράζεται στα λατινικά ως "θυμήσου ότι πρέπει να πεθάνεις", επιλέχθηκε πριν πεθάνει ο Fletcher και ότι τα τραγούδια δεν γράφτηκαν ως απάντηση στο θάνατό του.

"Δυστυχώς, ο Άντι πέθανε ενώ ανυπομονούσε πραγματικά να ξεκινήσει μαζί μας", δήλωσε ο Γκορ. "Οπότε μου αρέσει η ιδέα του "memento mori" με έναν πιο θετικό τρόπο, με το "Ζήσε κάθε μέρα και αξιοποίησε στο έπακρο τον χρόνο σου εδώ"". Ο Gore τόνισε επίσης ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στο συγκρότημα αισθάνονται ότι ο Fletcher θα ήθελε να συνεχίσουν να κάνουν μουσική χωρίς αυτόν: "Πάντα τον θεωρούσαν ως τη συγκολλητική ουσία της μπάντας. Θα ήταν αδιανόητο για εκείνον να σκεφτεί ότι ο θάνατός του θα προκαλούσε το τέλος της μπάντας".

Σύμφωνα με το συγκρότημα, το Memento Mori θα περιλαμβάνει πιθανότατα 12 τραγούδια, συν μερικά επιπλέον κομμάτια που θα χρησιμοποιηθούν για μια deluxe έκδοση. "Για μένα, έχει μια κινηματογραφική ποιότητα", δήλωσε ο Gahan. "Σε παίρνει σε ένα μικρό ταξίδι, ξεκινώντας από ένα μέρος όπου λέμε "Αυτός είναι ο κόσμος μου" και τελειώνοντας με το "Πώς μπορώ να τον αξιοποιήσω στο έπακρο;"".

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στις στάσεις των Depeche Mode.