Και ο κόσμος στην επιλογή του τραγουδιού της Ελλάδας στην Εurovision

Και ο κόσμος στην επιλογή του τραγουδιού της Ελλάδας στην Εurovision
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΕΡΤ προσαρμόζεται στους νέους κανονισμούς της EBU.

07 Δεκεμβρίου 2022

Ετσι, εβδομήντα άτομα θα αποτελέσουν τα μέλη της «Επιτροπής Κοινού» και θα έχουν μαζί με την Επιτροπή της ΕΡΤ τη δυνατότητα να μετέχουν ενεργά στην τελική φάση της επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα τον προσεχή Μάιο στο Λίβερπουλ (9, 11 και 13 Μαΐου 2023).

Τα εβδομήντα άτομα θα προκύψουν ύστερα από κλήρωση και διαδικασία που διασφαλίζει την ηλικιακή αντιπροσωπευτικότητα του κοινού. Συγκεκριμένα θα κληρωθούν 25 μέλη ηλικίας 18-24 ετών, 20 μέλη ηλικίας 25-34, 15 μέλη ηλικίας 35-44 και 10 μέλη ηλικίας 45+. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

Το τραγούδι της Ελλάδας θα προκύψει από συνδυασμό των δύο αποτελεσμάτων, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ. Δηλαδή ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον Τελικό της Εurovision 2023, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας.

Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της «Επιτροπής Κοινού» μπορούν να υποβάλουν αίτημα συμμετοχής στο site για τη Eurovision και στο ειδικό πεδίο που έχει διαμορφωθεί. Η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα θα ανοίξει αύριο, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί και θα παραμείνει ανοιχτή για 48 ώρες, έως το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, επίσης στις 10 το πρωί.