Ακούστε το τελευταίο single του Iggy Pop

Ακούστε το τελευταίο single του Iggy Pop
Ακολουθήστε μας στο Google news

Strung Out Johnny

13 Δεκεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ο Iggy Pop κυκλοφόρησε άλλο ένα single, το "Strung Out Johnny", από το επερχόμενο άλμπουμ του Every Loser. Το νέο τραγούδι βρίσκει τον Pop να τραγουδάει με την χαρακτηριστική του φωνή: "Love becomes compulsive, it's wiser to say no / God made me a junkie - but Satan told me so". 

Η παραγωγή του Every Loser έγινε από τον Andrew Watt, ο οποίος πρόσφατα έκανε επίσης την παραγωγή και συνυπογράφει το Patient Number 9 του Ozzy Osbourne. Το πρώτο άλμπουμ του Pop μετά το Free του 2019 θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιανουαρίου μέσω της Atlantic και της Gold Tooth Records, μιας νέας εταιρείας που δημιούργησε μαζί με τον Watt.

"Είμαι ο τύπος χωρίς πουκάμισο που ροκάρει. Ο Andrew και η Gold Tooth το καταλαβαίνουν αυτό και φτιάξαμε έναν δίσκο μαζί με τον παλιομοδίτικο τρόπο", ανέφερε ο Pop σε προηγούμενη δήλωσή του. "Οι παίκτες είναι τύποι που γνωρίζω από παιδιά και η μουσική θα σας σπάσει στο ξύλο".

Ένας από αυτούς τους παίκτες ήταν ο αείμνηστος Taylor Hawkins, ο οποίος συνέβαλε στα "Comments" και "The Regency". "Τον γνώρισα [όταν] άνοιξα για τους Foo Fighters το 2015 στο Knebworth", δήλωσε ο Pop στο Audacy Check In. "Ποτέ δεν κατάλαβα πλήρως τι έκαναν και τότε στάθηκα εκεί στην πλαϊνή σκηνή και άκουσα αυτό το πράγμα και άκουσα τι έπαιζε - και ήταν απόκοσμο. Ήταν προχωρημένο και ισχυρό και αδυσώπητο και εξαιρετικά λεπτομερές ταυτόχρονα".

Άλλοι καλεσμένοι στο Every Loser είναι ο μπασίστας των Guns N' Roses Duff McKagan και ο ντράμερ Chad Smith των Red Hot Chili Peppers, οι οποίοι έπαιξαν στο πρώτο single του άλμπουμ, "Frenzy".

Οι McKagan, Smith και Watt πρόκειται τώρα να συνοδεύσουν τον Pop για μια περιορισμένη σειρά ζωντανών εμφανίσεων, συμπεριλαμβανομένων στάσεων τον Απρίλιο στο Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Λας Βέγκας. Αυτές οι ημερομηνίες είναι επίσης παρακάτω.

"Ο Iggy Pop είναι ένα γαμημένο είδωλο - ένα αληθινό πρωτότυπο, ο τύπος εφηύρε το stage dive", δήλωσε ο Watt σε προηγούμενη δήλωσή του. "Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι με άφησε να κάνω δίσκο μαζί του. Είναι τιμή μου. Δεν γίνεται πιο cool. Αυτό το άλμπουμ δημιουργήθηκε για να παίζεται όσο πιο δυνατά πάει το στερεοφωνικό σας. Δυνάμωσέ το και κρατήσου".