Ο Ville Valo αποκαλύπτει τα τραγούδια των HIM που θα παίξει στη σόλο περιοδεία του 2023

Ο Ville Valo αποκαλύπτει τα τραγούδια των HIM που θα παίξει στη σόλο περιοδεία του 2023
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πέντε χρόνια μετά τη διάλυση των HIM, ο Ville Valo κυκλοφορεί επιτέλους το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ του.

15 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

"Δεν ήμουν σίγουρος για το τι να περιμένω όταν το συγκρότημα τελείωσε και διαλύθηκε. Σκέφτηκα ότι μπορεί να αισθανόμουν σαν να έχασα ένα άκρο, ότι ξαφνικά δεν θα είχα έμπνευση όσον αφορά τη μουσική", εξηγεί ο Valo. "Οι HIM ήταν το μόνο πράγμα που ήξερα, είχε πάρει πάνω από τη μισή μου ζωή. Μεγάλωσα με αυτό το συγκρότημα και έκανα μερικά από τα καλύτερα λάθη της ζωής μου με αυτό το συγκρότημα".

Ο Ville συνέχισε μέσα από το στούντιο του σπιτιού του: "Ήμουν αρκετά έκπληκτος που μετά την τελευταία μας συναυλία στο Ελσίνκι, το κύριο συναίσθημα που βγήκε ήταν μια αίσθηση ανακούφισης. Ένιωσα πολύ καλά που μπόρεσα να τελειώσω με μια τόσο υψηλή νότα".

Ο Valo συνέχισε να δουλεύει αφού οι HIM πήραν την τελευταία τους πνοή, βγαίνοντας στο δρόμο με το παραδοσιακό φινλανδικό ροκ συγκρότημα Agents. Ηχογράφησε επίσης ένα άλμπουμ, το Ville Valo & Agents, το οποίο έφτασε στο νούμερο 1 και πιστοποιήθηκε ως χρυσό στη χώρα τους.

Μόλις ο κύκλος του Valo με τους Agents έκλεισε, ο τραγουδιστής επέστρεψε τελικά στη δημιουργία goth rock. Ηχογράφησε ένα EP τριών τραγουδιών, Gothica Fennica Vol. 1, το οποίο έτυχε πολύ καλής υποδοχής από τους οπαδούς, αλλά δυστυχώς κυκλοφόρησε ακριβώς όταν άρχισαν τα λουκέτα του COVID, τον Μάρτιο του 2020. "Ήταν τόσο καταθλιπτικό που το μόνο πράγμα που μπορούσα να κάνω ήταν να συνεχίσω να κάνω μουσική".

"Ο λόγος για το EP ήταν για να δοκιμάσω τα νερά, να δω αν ο κόσμος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το είδος της φασαρίας που κάνω, αλλά και για να ελέγξω και να δω αν υπάρχουν εταιρείες που μπορεί να ενδιαφέρονται να βγάλουν αυτά τα πράγματα", λέει ο Valo. "[Τα λουκέτα ήταν] αρκετά καταθλιπτικά, αρκετά σκοτεινά ... Όλα ήταν αβέβαια, όσον αφορά τα πάντα εδώ. Υπήρχαν περιοχές στη Φινλανδία που ήταν αποκλεισμένες, δεν μπορούσες να οδηγήσεις έξω από την πόλη, ήταν σαν να βρισκόσουν σε μια δυστοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το θεωρούσα τόσο καταθλιπτικό που το μόνο πράγμα που μπορούσα να κάνω ήταν να συνεχίσω να κάνω μουσική".

Εμπνευσμένη σε μεγάλο βαθμό από το goth rock των '80s, η σόλο μουσική του Ville Valo έφερε πινελιές από το "love metal" των HIM στο EP και τελικά στο Neon Noir, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιανουαρίου 2023 μέσω της Heartagram Records και της Universal Music. Την ίδια μέρα, ο Valo θα ξεκινήσει μια μακρά σόλο περιοδεία, η οποία θα είναι μια μισή-μισή γιορτή των κλασικών τραγουδιών των HIM και των νέων σόλο τραγουδιών του Ville.

"Πολλοί σόλο καλλιτέχνες κατά κάποιο τρόπο καίνε τις γέφυρες τους - καταγγέλλουν το παρελθόν σου", λέει ο Ville για την επερχόμενη περιοδεία του. "Δεν μπορούμε να έχουμε μια βραδιά χωρίς το 'The Funeral of Hearts', μια βραδιά χωρίς το 'Join Me in Death', μια βραδιά χωρίς το 'Buried Alive by Love', μια βραδιά χωρίς το '(Rip Out) the Wings of a Butterfly'. Θα κάνουμε τα 'When Love and Death Embrace', 'The Kiss of Dawn', 'Poison Girl', 'Right Here in My Arms' ... τα αγαπημένα live. Όλα αυτά τα πράγματα θα συμπεριληφθούν στο σετ".

Ο Valo μίλησε επίσης για το παρελθόν του βαθιά μέσα στις παγίδες του ροκ σταρ: "Νομίζεις ότι πρέπει να γίνεσαι λιώμα μετά από κάθε συναυλία, ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν κατεργάρης. Μου πήρε 20 χρόνια για να συνειδητοποιήσω ότι ο καθένας μπορεί να πάρει ναρκωτικά. Μπορείς να είσαι υδραυλικός και να κάνεις ένα σωρό κοκαΐνη - αυτό δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το ιδιαίτερο είναι να είσαι ένας σπουδαίος υδραυλικός, γιατί όλοι χρειαζόμαστε έναν".

"Έπρεπε να πάρω την απόφαση αν θα γινόμουν ένας πραγματικά πολύ καλός μεθύστακας ή ένας σχετικά εντάξει μουσικός, γιατί δεν μπορούσα να τα κάνω και τα δύο. Τότε ήταν που το αποκάλεσα, αφήνοντας πίσω μου τις μέρες που ήμουν μπάρμαν και εστιάζοντας αποκλειστικά στη μουσική. Νομίζω ότι ήταν μια καλή απόφαση, γιατί τα μπαρ είναι πάντα εκεί, η βρύση τρέχει πάντα. Είδα τη νυχτερινή πλευρά του ροκ εν ρολ για αρκετό καιρό, για περίπου 10 χρόνια. Χαίρομαι για την εμπειρία, αλλά όχι ευχαριστώ. Τα έχω περάσει αυτά, τα έχω κάνει αυτά".