Νέο βιβλίο για τον Alice Cooper

Νέο βιβλίο για τον Alice Cooper
Ακολουθήστε μας στο Google news

ALICE COOPER AT 75

15 Δεκεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Ένα επερχόμενο βιβλίο εξετάζει τη ζωή και την καριέρα του Alice Cooper, από "έφηβος ροκάς του γκαράζ σε διεθνή σταρ και διασημότητα". Γραμμένο από τον βετεράνο ροκ δημοσιογράφο Gary Graff, το Alice Cooper @ 75 αναλύει την ιστορία του σε "75 επιτεύγματα της καριέρας του, γεγονότα και συνεργασίες" για να ολοκληρώσει μια "άνευ προηγουμένου αναδρομή". Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 31 Ιανουαρίου, λίγο πριν από τα 75α γενέθλια του Cooper στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο Cooper έχει καθιερωθεί σε περισσότερες από πέντε δεκαετίες ως ένας από τους πιο τολμηρούς καλλιτέχνες της ροκ, με θεατρικές παραγωγές που περιλαμβάνουν μαστίγια, γκιλοτίνες, ζωντανούς πύθωνες, αγχόνες και άφθονο αίμα. Θεωρείται ευρέως ως ο νονός του shock rock, και ο Cooper εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame το 2011.

Η παιδική του ηλικία, οι πρώτες γκαραζόμπαντες, τα 28 στούντιο άλμπουμ και "μια επιλογή από τα μεγαλύτερα singles του" εξετάζονται στο Alice Cooper @ 75, όπως και οι συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως ο κιθαρίστας των Guns N' Roses Slash, ο Dave Grohl των Foo Fighters, ο Wayne Kramer των MC5 και ο ηθοποιός Johnny Depp.

Ένα δελτίο τύπου σημειώνει επίσης ότι "κάθε σελίδα είναι εικονογραφημένη με εκπληκτικές φωτογραφίες συναυλιών και φωτογραφίες εκτός σκηνής, καθώς και αφίσες συναυλιών, θήκες δίσκων βινυλίου, αποκόμματα εισιτηρίων, διαφημίσεις εποχής και πολλά άλλα. Το bonus υλικό περιλαμβάνει μια ανθεκτική θήκη, ένα gatefold χρονολόγιο, δύο αφίσες που βγαίνουν προς τα έξω και ένα ανέκδοτο 8x10".

Ο Cooper θα περιοδεύσει το επόμενο έτος ως support των Motley Crue και Def Leppard, ξεκινώντας με μια μικρή σειρά από ημερομηνίες στις ΗΠΑ και συνεχίζοντας στη συνέχεια στη Λατινική Αμερική