Μήπως ο Paul McCartney τράβηξε «λίγο» την αλήθεια για το «Live and Let Die»;

Μήπως ο Paul McCartney τράβηξε «λίγο» την αλήθεια για το «Live and Let Die»;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από τον James Bond.

19 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Προφανώς, δεν υπήρχε ποτέ κανένα σχέδιο να τραγουδήσει κάποιος άλλος το θέμα του Live and Let Die, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την εκδοχή της ιστορίας του Paul McCartney.

Οι Allan Kozinn και Adrian Sinclair (ερευνητές) ξέθαψαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι παραγωγοί του James Bond είχαν συμβληθεί ειδικά με τους Wings για να ανοίξουν την ταινία του 1973, ενώ μια εναλλακτική εκδοχή είχε οριστεί για μια σκηνή αργότερα.

"Αυτή ήταν μια παλιά ιστορία στον κόσμο της μουσικής - οι παραγωγοί του Live and Let Die ήθελαν να αντικαταστήσουν τον McCartney με μια γυναίκα τραγουδίστρια", λέει ο Kozinn στον Guardian. Ο παραγωγός George Martin επίσης "είπε την ιστορία πολλές φορές. Ο Paul την υιοθέτησε πολλές φορές", πρόσθεσε ο Kozinn. "Στην πραγματικότητα, οι πληροφορίες εκ των έσω αποκάλυψαν ότι ήταν πάντα μέσα στο συμβόλαιο ότι θα υπήρχαν δύο εκδοχές του τραγουδιού".

Ίσως στην πιο διαδεδομένη εκδοχή της ιστορίας, ο McCartney είπε κάποτε ότι οι παραγωγοί ταινιών Bond Harry Saltzman και Albert "Cubby" Broccoli άκουσαν αρχικά το ολοκληρωμένο κομμάτι και "είπαν στον George, 'Αυτό είναι υπέροχο, ένα υπέροχο demo. Τώρα πότε θα φτιάξεις το πραγματικό κομμάτι και ποιον θα βάλουμε να το τραγουδήσει;". Και ο George είπε, 'Τι; Αυτό είναι το κανονικό κομμάτι"". Στα απομνημονεύματά του All You Need Is Ears του 1979, ο Martin είπε ότι πρόσθεσαν: "Τώρα πες μου, ποιον νομίζεις ότι πρέπει να βάλουμε να το τραγουδήσει; ... Ξέρεις - πρέπει να έχουμε ένα κορίτσι, έτσι δεν είναι;""

Τα συμβόλαια που ανακάλυψαν οι Kozinn και Sinclair δείχνουν ότι ο McCartney πληρώθηκε 15.000 δολάρια για το "Live and Let Die" και κέρδισε άλλα 50.000 δολάρια από τα δικαιώματα - συνολικά περίπου 400.000 δολάρια σε σημερινούς νούμερα. Επιπλέον, ένα σημείωμα επιβεβαίωσε ότι ο McCartney και "το μουσικό του συγκρότημα Wings θα ερμηνεύσουν το ομώνυμο τραγούδι κάτω από τους τίτλους αρχής".

"Όταν είδαμε αυτά τα έγγραφα δεν μπορούσαμε παρά να σκεφτούμε ότι επρόκειτο απλώς για μια παρεξήγηση", δήλωσε ο Kozinn. "Ο Martin δεν θα ήταν εξοικειωμένος με τους όρους αυτού του συμβολαίου, αλλά ο Paul σίγουρα θα ήταν. Ένα από τα πράγματα που ανακαλύψαμε είναι ότι, αν πρόκειται για μια καλή ιστορία, ο Paul θα την ακολουθήσει. Δεν είχε κανέναν λόγο να υποθέσει ότι κάποιος θα έβλεπε το συμβόλαιο".