Ο Terry Hall, frontman των βρετανικών ska icons The Specials, πέθανε στα 63 του χρόνια

Ο Terry Hall, frontman των βρετανικών ska icons The Specials, πέθανε στα 63 του χρόνια
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν 63 ετών.

20 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Δεν αναφέρθηκε αιτία θανάτου, αν και φέρεται να κατέληξε μετά από "σύντομη ασθένεια". Η μπάντα του ανέφερε το θάνατο του Hall σε μια δήλωση στο Twitter σήμερα το πρωί.
"Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο, μετά από σύντομη ασθένεια, του Terry, του όμορφου φίλου μας, αδελφού μας και ενός από τους πιο λαμπρούς τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και στιχουργούς που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα", έγραψε το συγκρότημα. "Ο Terry ήταν ένας υπέροχος σύζυγος και πατέρας και μια από τις πιο ευγενικές, αστείες και γνήσιες ψυχές. Η μουσική του και οι ερμηνείες του περικλείουν την ίδια την ουσία της ζωής... τη χαρά, τον πόνο, το χιούμορ, τον αγώνα για δικαιοσύνη, αλλά κυρίως την αγάπη. Θα λείψει βαθύτατα σε όλους όσους τον γνώρισαν και τον αγάπησαν και αφήνει πίσω του το δώρο της αξιοσημείωτης μουσικής και της βαθιάς ανθρωπιάς του. Ο Terry συχνά έφευγε από τη σκηνή στο τέλος των γεμάτων ζωή συναυλιών των The Specials με τρεις λέξεις... 'Love Love Love'".

Ο Hall μπήκε στο συγκρότημα το 1977 και ήταν εκεί για τα εμβληματικά δύο πρώτα άλμπουμ τους, τα The Specials και More Specials του 1979. Αυτά τα άλμπουμ περιείχαν μια πληθώρα από θρυλικά πλέον τραγούδια όπως τα "A Message To You, Rudy", "Ghost Town", "Concrete Jungle", "Too Much, Too Young", "Gangsters", "Stereotype" και "Friday Night, Saturday Morning".

Η μπάντα ήταν η μεγαλύτερη δύναμη στο είδος two-tone εκείνης της εποχής, ένα νέο στυλ που ανακάτευε το τζαμαϊκανό ska με τα εκκολαπτόμενα είδη punk και new wave της εποχής.

Όταν οι Specials ήταν σε περιοδεία με τους Go-Go's το 1980, ο Hall και η κιθαρίστρια των Go-Go's Jane Wiedlin είχαν "ένα είδος ρομαντικής σχέσης". Όταν η Wiedlin επέστρεψε στις ΗΠΑ, ο Hall της έστειλε τους στίχους του "Our Lips Are Sealed".