Το χρονικό με την Πόπη Τσαπανίδου, το Open και τον ΣΥΡΙΖΑ

Το χρονικό με την Πόπη Τσαπανίδου, το Open και τον ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ανακοίνωση από το Open έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία σήμερα το μεσημέρι,

28 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

«Το ΟΡΕΝ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με την Πόπη Τσαπανίδου, η οποία παραιτείται για προσωπικούς λόγους», ανέφερε το κανάλι. «Από τη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας προσέφερε πολλά στην προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων».

Είχε ακουστεί το όνομα της Τσαπανίδου για τον ΣΥΡΙΖΑ σε όσους κάναμε αυτό το ρεπορτάζ (το media-κο) και ξέραμε, ταυτόχρονα, τι συμβαίνει στα εσωτερικά του κόμματος. Επικοινώνησα με το κανάλι που ήταν αρκετά τυπικό στην ενημέρωσή του με ένα γενικό, τύπου, «η Πόπη έκανε μία άλλη επιλογή».

Το tweet που γράψαμε αμέσως μετά, είναι χαρακτηριστικό και δεν χρειάζεται εξηγήσεις.


Η ίδια η Πόπη Τσαπανίδου έγραψε πως παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από το Open. Δεν ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το «αιφνιδιαστικά» και το κανάλι δεν ήθελε να μας απαντήσει. 

Η δημοσιογράφος, πριν πει διάφορα για το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ, εξιστόρησε τα γεγονότα μέχρι να πάρει την απόφασή της: «Πριν λίγο καιρό, δέχτηκα μια πρόταση καθαρή, ξάστερη και συγκεκριμένη. Μια πρόταση απαιτητική που με τίμησε και με συγκίνησε. Πριν το αποφασίσω, το συζήτησα με τις κόρες μου και λίγους δικούς μου ανθρώπους και βεβαιώθηκα τόσο για την επιλογή μου, όσο και για την υποστήριξή τους. Παραιτήθηκα – αιφνιδιαστικά ομολογώ- από ένα κανάλι που με εμπιστεύτηκε για την θέση της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου. Άφησα την ζώνη ασφάλειας που είχα χτίσει, ενώ ήμουν στο καλύτερο της σημείο».