Πανηγυρίζει ο Alpha που δικαιώθηκε η απεργοσπασία

Πανηγυρίζει ο Alpha που δικαιώθηκε η απεργοσπασία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το δικαστήριο δικαίωσε τη Διευθύντρια Ειδήσεων του καναλιού Άρτεμις Δήμου.

28 Δεκεμβρίου 2022

 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την προσφυγή της, ακυρώνοντας την απόφαση της ΕΣΗΕΑ για την προσωρινή διαγραφή 5 μηνών από τα μητρώα της.

Στις 6 Απριλίου 2022, η ΕΣΗΕΑ είχε προκηρύξει στάση εργασίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, καλώντας τους δημοσιογράφους μέλη της που εργάζονται στις εφημερίδες, τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, τα Γραφεία Τύπου και τα Δημόσια ΜΜΕ να μετάσχουν.

«Η κα Δήμου», όπως μας λέει ο Alpha, «αποφάσισε να μην ασκήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά της σε απεργία αλλά να παραμείνει αφοσιωμένη στο δημοσιογραφικό της καθήκον και να μεταδοθεί το δελτίο ειδήσεων, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ήταν αφιερωμένο στην κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων ώστε να παρουσιαστούν εκτενώς τα γεγονότα και να ενημερωθεί το κοινό».

Εκανε και δήλωση η Άρτεμις Δήμου: «Το θεωρώ ΚΑΙ προσωπική δικαίωση, καθώς στην εποχή μας δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιους είδους περιορισμοί για θέματα συνείδησης/ιδεολογίας σε πνευματικά εργαζόμενους, όπως οι δημοσιογράφοι».

Τελικά το σπάσιμο της απεργίας ήταν θέμα συνείδησης και ιδεολογίας ή θέμα αφοσίωσης στο δημοσιογραφικό καθήκον;