Οι SAXON κυκλοφορούν μουσικό βίντεο για το Dambusters

Οι SAXON κυκλοφορούν μουσικό βίντεο για το Dambusters
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δείτε το.

27 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Το κομμάτι προέρχεται από το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Carpe Diem", το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2022 μέσω της Silver Lining Music.

Δήλωσε ο τραγουδιστής των SAXON, Biff Byford: "Ήταν μια σπουδαία χρονιά για τους SAXON φέτος! Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσοι αγόρασαν το άλμπουμ και ήρθαν να μας δουν ζωντανά... Το ταξίδι ξεκινάει και πάλι του χρόνου με την "Seize The Day" Tour - Part 2. Να έχετε υπέροχα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος! Ορίστε ένα νέο βίντεο για εσάς".

Σε παραγωγή του Andy Sneap (JUDAS PRIEST, EXODUS, ACCEPT) στα Backstage Recording Studios στο Derbyshire με τους Byford και Sneap να μιξάρουν και να κάνουν mastering, το "Carpe Diem" τραβάει το αυτί ως μία από τις πιο ουσιαστικές βρετανικές metal δηλώσεις των τελευταίων ετών και δεν στερείται ρυθμού ή πυγμής, ένα άλμπουμ που θα πυροδοτήσει τη χαρά στους επίμονους υποστηρικτές και θα προσελκύσει μια ολόκληρη νέα λεγεώνα στο μαντρί των SAXON.

Ο Sneap, κιθαρίστας και παραγωγός και ο ίδιος με αρκετή metal φήμη, φροντίζει ώστε το "Carpe Diem" να μην στερείται ούτε ίχνος τσαμπουκά ή αιχμής. "Ο Andy είναι προφανώς ένας πολύ καλός κιθαρίστας", δήλωσε ο Biff, "αλλά δεν είναι ένας κιθαρίστας που βασίζεται στα blues όπως τα δικά μας παιδιά- είναι περισσότερο ένας παίκτης που παίζει σε μοντέρνο στυλ. Και αυτό σημαίνει ότι τα αγόρια (Paul Quinn και Doug Scarratt) λατρεύουν να δουλεύουν μαζί του γιατί, και πάλι, όλα έχουν να κάνουν με την ένταση. Ο Andy πιέζει πάντα το όριο, δεν τους αφήνει να ξεφύγουν με τίποτα. Πρέπει να το παίξουν πραγματικά, σε πλήρη ταχύτητα. Βγάζει εξαιρετικό ήχο, και θέλουμε τον ήχο των Gibson/Marshall του '80 ακόμα και αν δεν είναι Gibson και Marshalls. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτόν τον βρετανικό metal ήχο κιθάρας που δημιουργήσαμε για τους SAXON, και είναι σίγουρα παιδί των '80s".

Όσον αφορά τη διαδικασία σύνθεσης των τραγουδιών για το "Carpe Diem", ο Biff δήλωσε στο Metal Rules: "Γενικά, θέλω τα riffs και η κιθάρα να είναι και πάλι σημαντικά σε αυτό το άλμπουμ. Ένα μεγάλο μέρος της μουσικής βασίζεται μόνο στον ρυθμό αυτές τις μέρες. Απλά ήθελα να επαναφέρω τα riffs πίσω. Η σύντομη πρότασή μου προς τα παιδιά της κιθάρας και τον Nibbs [Carter, μπάσο] ήταν να έρθουν σε μένα με μερικά σπουδαία κιθαριστικά riffs. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Νομίζω ότι αυτό λειτουργεί σε αυτό το άλμπουμ, καθώς υπάρχουν μερικά σπουδαία κιθαριστικά riffs. Πολλές από τις ιδέες που είχα ξεκίνησαν από τα riff τους. Στη δεκαετία του '80, το κιθαριστικό riff ήταν υπέρτατο, με τα φωνητικά και την κιθάρα να είναι οι κύριες πτυχές του ήχου. Δεν υπάρχουν καθόλου κιθαριστικά riffs στο 'Thunderbolt', γιατί υπάρχουν, αλλά σε αυτό το άλμπουμ, δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στα riff και στον τρόπο που παίζονται. Είναι αρκετά επιθετικό και στα όρια. Το 'Remember The Fallen' έχει μια ατμόσφαιρα του 1984 ή του 1985. Είναι ένα εύκολο τραγούδι για να το παίξεις και να το τραγουδήσεις. Είναι ένα από εκείνα τα τραγούδια που προσφέρονται για πολλή μελωδία. Το θέμα δεν είναι τόσο ανάλαφρο. Μου αρέσει αυτό το στυλ των SAXON που παίζουν στο ρυθμό και το riff. Δεν είναι ένα μονόχορδο riff αλλά ένα ρυθμικό riff. Αρχικά, δεν ήμουν σίγουρος αν μου άρεσε το τραγούδι, καθώς ήταν στη λίστα Β μας για πολύ καιρό. Έγραψα τους στίχους του και ήθελα να μπει στο άλμπουμ".