5, 4, 3, 2, 1 ευτυχισμένος ο νέος χρόνος μπροστά στην τηλεόραση

5, 4, 3, 2, 1 ευτυχισμένος ο νέος χρόνος μπροστά στην τηλεόραση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αλλαγή χρόνου έκανα μπροστά στην τηλεόραση.

02 Ιανουαρίου 2023

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ήμασταν σε ένα σπίτι, με πολύ κόσμο και δυνατές μουσικές, φαγητά κι έτσι, καταλαβαίνετε. Αλλά μετά τις 11 κάποιοι πήραμε τα ποτά μας και αποφασίσαμε να κάτσουμε στον καναπέ προκειμένου να αρχίσω, επαγγελματική διαστροφή λέγεται αυτό, την τηλεοπτική κριτική. Μέχρι εκείνη την ώρα στο σπίτι η παρέα ακούγαμε Δήμητρα Γαλάνη από το Χάραμα (εγγυημένη μουσική πρόταση).

ΕΡΤ βάλαμε, τα ιδιωτικά δεν βλέπονται ούτε στο ζάπινγκ. Τι να βλέπαμε, τη Ρούλα Κορομηλά με τον Βέρτη (update: ζητάω ταπεινά συγγνώμη, δεν ήταν ο Βέρτης αλλά ο Κιάμος, μπέρδεψα τα καλλιτεχνικά τέρατα!); Στην ΕΡΤ2 έδειχνε live τη γιορτή από το ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος (πολύ καλή γιορτή). Είχα αλλάξει μία φορά χρόνο εκεί κάτω και ήταν ωραία, αλλά τότε έπαιζαν κάποιοι djs, ενώ προχθές -μετά τα μεσάνυχτα- έπαιζε η... Αλέξια.

Το σόου ωστόσο ήταν στην ΕΡΤ1, τόσο από το στούντιο όσο και από τη live αναμετάδοση της αλλαγής του χρόνου από το Σύνταγμα. Εκεί Φραγκούλης (που αρχίζει και μοιάζει με τον Πάριο), Περρής, Σεργουλόπουλος, Μελιτά (ποια είναι αυτή θα πείτε και σωστά) και Μπακογιάννης έμοιαζαν σαν καρικατούρες μπροστά σε ένα απροσδιόριστου τύπου κοινό το οποίο, όπως φαινόταν, δεν συμμετείχε και πολύ στην όλη φάση. Εβλεπα κάποιους στην πρώτη σειρά να είναι με γυρισμένη την πλάτη στη σκηνή. Όσοι έχουμε κάνει αλλαγή χρόνου σε κάποια από τις γιορτές του Δήμου Αθηναίων ξέρουμε πολύ καλά τι κατάσταση επικρατεί.

Στο στούντιο τώρα είχαμε ένα σόου που γυρίστηκε πριν από 15 ημέρες περίπου. Γυρίστηκε στο στούντιο της Κατεχάκη. Βασικά ήταν ένα ακόμα «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο οικοδεσπότη και τους Χρήστο Νικολόπουλο, Νίκο Πορτοκάλογλου και Φοίβο Δεληβοριά ως βασικούς συνοδοιπόρους του. Δηλαδή όσοι έχουν εκπομπές στην ΕΡΤ μαζεύτηκαν μαζί κι έκαναν και την πρωτοχρονιάτικη εκπομπή. Για overdose. Πρωτότυπο. Ο Νικολόπουλος διαθέτει πάρα πολλά τραγούδια, ατελείωτος ο κατάλογος, στήνει ολόκλρο πρόγραμμα αν θέλει μόνο με τα δικά του. Ο Πορτοκάλογλου βασιλεύει στην ΕΡΤ τα τρία χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. Και ο Φοίβος έδειχνε εμφανώς να βαριέται (θα τον υποχρέωσαν λογικά να πάει). Έμοιαζε και να δυσανασχετεί προφανώς γιατί καταλαβαίνει ότι πρέπει να κάνει λίγο κράτει διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε τηλεοπτικό μαϊντανό.

Το εορταστικό πρόγραμμα της ΕΡΤ πάντως έκανε αξιοσημείωτα νούμερα στην τηλεθέαση. Ευτυχώς. Να ακούγεται λίγη καλή μουσική.

Άσχετο / σχετικό: στις 7 το πρωί δεν έβρισκες ταξί να γυρίσεις σπίτι από του Ψυρρή ούτε για δείγμα! Αλλά και νωρίτερα, στις 3 από τα Ιλίσια. Ολοι έξω ήταν;