Πέθανε ο ντράμερ των Modest Mouse, Jeremiah Green

Πέθανε ο ντράμερ των Modest Mouse, Jeremiah Green
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στα 45 του χρόνια, μόλις!

02 Ιανουαρίου 2023

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο ιδρυτικός ντράμερ των Modest Mouse, Jeremiah Green, πέθανε σε ηλικία 45 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση που μοιράστηκε στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook αργά το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου του 2022.

Η ανάρτηση - η οποία, όπως ανέφερε το Consequence, έγινε από τον frontman Isaac Brock - έχει ως εξής: "Δεν ξέρω έναν τρόπο για να το πω με ευκολία: Σήμερα χάσαμε τον αγαπημένο μας φίλο Jeremiah. Ξάπλωσε για να αναπαυθεί και απλά έσβησε. Θα ήθελα να πω ένα σωρό όμορφα λόγια τώρα, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Αυτά θα έρθουν αργότερα, και από πολλούς ανθρώπους. Παρακαλώ εκτιμήστε όλη την αγάπη που δίνετε, παίρνετε, έχετε δώσει και θα πάρετε. Πάνω απ' όλα, ο Ιερεμίας είχε να κάνει με την αγάπη. Σας αγαπάμε."

Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της διάγνωσης του καρκίνου τέταρτου σταδίου του Green στο κοινό: «Δυσάρεστα νέα, καθώς ο ντράμερ των Modest Mouse, Jeremiah Green, διαγνώστηκε με καρκίνο τετάρτου σταδίου». Η είδηση έγινε γνωστή από τη μητέρα του Green, η οποία μοιράστηκε την είδηση μέσω Facebook την ημέρα των Χριστουγέννων.

Μαζί με τον frontman Isaac Brock, ο Green δημιούργησε τους Modest Mouse το 1993. Έφυγε από το γκρουπ το 2003 μετά από νευρικό κλονισμό, λίγο πριν την ηχογράφηση του Good News for People Who Love Bad News, το οποίο περιείχε το breakout hit single "Float On". Ο Green επέστρεψε στο συγκρότημα το 2004 και έκτοτε παραμένει.

Το drumming του Green έχει εξυμνηθεί για το χαλαρό, αλλά και περίπλοκο στυλ του - συνδυάζοντας το swing της jazz με την lock-step αλληλεγγύη του παραδοσιακού rock 'n' roll. Το drumming του βοήθησε να καθοριστεί ένας ήχος που σήμερα συνδέεται με τη σύγχρονη indie μουσική, και έφερε τους Modest Mouse στην τάξη τους ως μια διάσημη cult μπάντα πριν από την τελική τους έκρηξη στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

"Παρακαλώ στείλτε θετικά vibes για τον γιο μου, Jeremiah Green, ο οποίος παλεύει με τον καρκίνο 4ου σταδίου", έγραψε δημόσια στο Facebook η μητέρα του Green, Carol Namatame. "Είναι τόσο δυνατός και τόσο γενναίος και κρατιέται εκεί"!

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Marco Collins ανακοίνωσε ότι ο Green αποσύρθηκε από την περιοδεία του συγκροτήματος για να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες.

"Παρά το γεγονός ότι έχει διαγνωστεί σε στάδιο 4, η πρόγνωσή του είναι καλή!" συνέχισε ο Collins. "Επίσης, ο ογκολόγος του είναι μεγάλος θαυμαστής των [Modest Mouse] (οπότε το έχει αυτό την θετική πλευρά του!)".

Ο Green εμφανίστηκε στη σκηνή με τους Modest Mouse μόλις τον Δεκέμβριο του 2022. Το είδος του καρκίνου από τον οποίο πάσχει ο Green δεν έχει γίνει γνωστό.