Ο Myles Goodwin των April Wine αποσύρεται από τις περιοδείες

Ο Myles Goodwin των April Wine αποσύρεται από τις περιοδείες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τον Μάρτιο.

01 Ιανουαρίου 2023

Του Ηλία Σελιμά

Τραγουδιστής και κιθαρίστας του καναδικού σχήματος από το 1969 μέχρι τη διάλυσή τους το 1986 και στη συνέχεια ξανά από την επανένωσή τους το 1992, επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να τους καθοδηγεί από τα παρασκήνια. Ο Marc Parent θα πάρει τη θέση του μαζί με τον κιθαρίστα Brian Greenway, τον μπασίστα Richard Lanthier και τον ντράμερ Roy Nichol. Η κίνηση αυτή αφήνει τον Greenway ως το μακροβιότερο ζωντανό μέλος, αφού εντάχθηκε το 1977.

"Αν και είμαι ακόμα στο συγκρότημα γράφοντας, ηχογραφώντας τα παιδιά και κάνοντας παραγωγή, έχω πλέον αποσυρθεί επίσημα από τις περιοδείες", ανέφερε ο Goodwin σε δήλωσή του. "Η τελευταία μου σκηνική εμφάνιση μετά από 50+ χρόνια στο δρόμο θα είναι στη Νέα Σκωτία, στις 2 Μαρτίου 2023. Όλα ξεκίνησαν εδώ και τελειώνουν εδώ για μένα".

Ο 74χρονος πρόσθεσε: "Θα μου λείψουν οι συναυλίες, οι οπαδοί και τα άλλα συγκροτήματα που είναι φίλοι εδώ και χρόνια, αλλά λόγοι υγείας κατέστησαν αναγκαία αυτή την απόφαση".

Το πιο πρόσφατο στούντιο άλμπουμ των April Wine ήταν το 16ο, Roughly Speaking, το οποίο κυκλοφόρησε το 2006. Ο Goodwin κυκλοφόρησε ένα σόλο άλμπουμ, το Myles Goodwyn and Friends of the Blues, και εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρώσει ένα παρόμοιο στυλ LP που θα το ακολουθήσει. "Αυτές τις μέρες ηχογραφώ για μένα, όχι για κανέναν άλλο βασικά, και αυτό είναι κάτι καλό και υγιές", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Canadian Beats το 2018. "Και έχω κερδίσει το δικαίωμα ως καλλιτέχνης, πιστεύω, να ακολουθήσω την καρδιά μου. Είχα μεγάλη υποστήριξη από τους θαυμαστές μου, ό,τι κι αν προσπάθησα - και το εκτιμώ πολύ αυτό, παρεμπιπτόντως".