Ο Brian May των Queen χρίστηκε ιππότης

Ο Brian May των Queen χρίστηκε ιππότης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στη βρετανική λίστα τιμητικών διακρίσεων

01 Ιανουαρίου 2023

Του Ηλία Σελιμά

Ο Brian May ανακηρύχθηκε ιππότης Bachelor στον πρώτο κατάλογο τιμών της Πρωτοχρονιάς που δημοσίευσε ο βρετανός μονάρχης Κάρολος Γ'.

Η αναγόρευση σημαίνει ότι ο κιθαρίστας της Queen δικαιούται τον τίτλο τιμής "Sir Brian May" ή, όταν είναι μαζί με τη σύζυγό του, την ηθοποιό Anita Dobson, το ζευγάρι θα πρέπει να αποκαλείται "Sir Brian και Lady May". Προηγουμένως, του είχε απονεμηθεί το βραβείο C.B.E. ( Commander of the Order of the British Empire ) το 2005, ενώ ο συμπαίκτης του στο συγκρότημα Roger Taylor είχε λάβει το βραβείο O.B.E. ( Officer of the Order of the British Empire ) το 2020.

Μια δήλωση στον ιστότοπο του May σημείωσε ότι είχε περιγραφεί ως "μουσικός, αστροφυσικός και υπέρμαχος της ευημερίας των ζώων" στο βασιλικό έγγραφο και ότι ο τίτλος του ιππότη είχε δοθεί για "υπηρεσίες στη μουσική και στη φιλανθρωπία". Ο ίδιος σχολίασε: "Είμαι ευτυχής και ευγνώμων που λαμβάνω αυτή την τιμή. Θα θεωρήσω την ιπποσύνη όχι τόσο ως επιβράβευση, αλλά περισσότερο ως φόρτιση - ανάθεση - για μένα να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη δικαιοσύνη - να είμαι μια φωνή για εκείνους που δεν έχουν φωνή. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος - να γίνω αυτός ο ιππότης με τη λαμπερή πανοπλία".

Είπε στο Sky News ότι ήταν "αρκετά χαρούμενος" που "κατέληξε με ένα σπαθί στον ώμο μου" - αναφερόμενος στη φυσική απονομή της τιμής - και πρόσθεσε ότι ήταν "ίσως πιο περήφανος για τα μικροσκοπικά πράγματα που έχουμε πετύχει για τα ζώα. Είναι ένα διαρκές πράγμα, και ελπίζω ότι ο τίτλος του ιππότη θα βοηθήσει".

Ο τίτλος του ιππότη Bachelor είναι ο παλαιότερος βαθμός ιππότη στη βρετανική ιστορία, που χρονολογείται τουλάχιστον από τον 13ο αιώνα. Δεν συνδέεται με τα πιο ανώτερα τάγματα ιπποσύνης, όπως ο Knight Commander και ο Knight Grand Cross, και δεν παρέχει το δικαίωμα να προστίθενται γράμματα μετά το όνομα του δικαιούχου.