Ο Billy Idol θα είναι το πρώτο αστέρι του 2023 που θα προστεθεί στο Hollywood Walk of Fame

Ο Billy Idol θα είναι το πρώτο αστέρι του 2023 που θα προστεθεί στο Hollywood Walk of Fame
Ακολουθήστε μας στο Google news

Γίνεται και επίσημα σταρ μετά από πορεία πέντε δεκαετιών.

02 Ιανουαρίου 2023

 

Του Ηλία Σελιμά


Ο Idol θα είναι το πρώτο αστέρι που θα τιμηθεί το 2023, με την τελετή να έχει οριστεί για την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, σύμφωνα με επίσημο δελτίο τύπου. Ο Shepard Fairey και ο Henry Rollins έχουν προγραμματιστεί να είναι οι προσκεκλημένοι ομιλητές για τον εορτασμό της περίστασης και οι θαυμαστές μπορούν να παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία σε ζωντανή μετάδοση στο walkoffame.com από τις 11:30 π.μ. PT εκείνη την ημέρα.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο του Χόλιγουντ βραβεύει διασημότητες και καλλιτέχνες με το τιμητικό αστέρι από το 1960 και ο Idol θα είναι η 2.743η προσθήκη στο Walk of Fame. Το δικό του θα βρίσκεται στη Λεωφόρο Χόλιγουντ 6201, ακριβώς μπροστά από την Amoeba Music. Ο Idol βραβεύεται στην κατηγορία της ηχογράφησης.

"Θα υπάρξουν πολλοί επαναστάτες που θα φωνάζουν για τον αγαπημένο τους ροκ σταρ Billy Idol όταν θα λάβει το άξιο αστέρι του στο Walk of Fame στις 5 Ιανουαρίου", δήλωσε η Ana Martinez, παραγωγός του Hollywood Walk of Fame, σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα. "Από την αρχή της καριέρας του ο Billy Idol έχει κρατήσει τις καρδιές πολλών θαυμαστών του, οι οποίοι επιτέλους θα μπορέσουν να επισκεφθούν το αστέρι του και να παρακολουθήσουν την ένταξή του στο Walk of Fame".

Το δελτίο τύπου επαινεί περαιτέρω τον Idol ως "έναν πρώιμο αρχιτέκτονα του ήχου, του στυλ και της οργής του punk rock. Το χείλι του που κατσαρώνει και η περσόνα του που χτυπάει με γροθιές τον ανέδειξε στο mainstream ως έναν από τους πρώτους megastars του MTV, καθιστώντας τον ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ποπ μουσικής". Από τότε που ξεκίνησε ως τραγουδιστής του βρετανικού πανκ συγκροτήματος Generation X το 1976, πριν γίνει σόλο, ο Idol έχει πουλήσει 40 εκατομμύρια άλμπουμ και είχε τεράστια επιτυχία με επιτυχίες όπως τα "Dancing With Myself", "White Wedding" και "Eyes Without A Face".

Ο Idol κυκλοφόρησε πιο πρόσφατα το EP The Cage με τον μακροχρόνιο συνεργάτη και κιθαρίστα Steve Stevens τον περασμένο Σεπτέμβριο, ως συνέχεια του EP The Roadside του 2021. Τον Νοέμβριο πραγματοποίησε επίσης μια εμφάνιση στο Λας Βέγκας.