Ο Iggy Pop λέει ότι του ζητήθηκε κάποτε να ενταχθεί στους AC/DC

Ο Iggy Pop λέει ότι του ζητήθηκε κάποτε να ενταχθεί στους AC/DC
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Ενδιαφέρεσαι να γίνεις μέλος των AC/DC;»

03 Ιανουαρίου 2023

Του Ηλία Σελιμά

Σε μια εκτενή συνέντευξη στους New York Times για την προώθηση του νέου του στούντιο άλμπουμ Every Loser, ο Pop θυμάται ότι τον πλησίασε ο μάνατζερ του αυστραλιανού hard rock συγκροτήματος για τη δουλειά.

"Είχαν έναν μάνατζερ πριν από πολλά χρόνια, όταν δεν είχα αναμορφώσει τους Stooges, δεν είχα μετακομίσει στην Αγγλία", θυμάται. "Και αυτός ο τύπος είπε: "Ενδιαφέρεσαι να γίνεις μέλος των AC/DC;". Έψαχναν για έναν τραγουδιστή".

Ο Pop συνεχίζει να εξηγεί ότι δεν θεωρούσε τον εαυτό του κατάλληλο για τη δουλειά. "Άκουσα τον δίσκο τους. Σκέφτηκα, ότι δεν μπορώ να ταιριάξω σε αυτό το πλάνο. Δεν έλεγα, αχ, δεν μου αρέσουν. Ήταν αρκετά καλοφτιαγμένο. Κάνουν προσεγμένη δουλειά, αλλά δεν είμαι αυτό που χρειάζονταν".

Το άρθρο δεν διευκρινίζει πότε έγινε αυτή η πρόταση. Το 1972 ο Pop μετακόμισε στο Λονδίνο για να ηχογραφήσει το Raw Power με μια αναδιοργανωμένη σύνθεση των Stooges. Το άλμπουμ αυτό κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1973. Οι AC/DC δεν σχηματίστηκαν παρά εννέα μήνες αργότερα και δεν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ μέχρι το High Voltage του 1975.

Μετά τον θάνατο του Bon Scott τον Φεβρουάριο του 1980, είναι γνωστό ότι οι AC/DC εξέτασαν πολλούς υποψήφιους για να τον αντικαταστήσουν. Τελικά επέλεξαν τον Brian Johnson, ο οποίος τραγούδησε στο Back in Black εκείνης της χρονιάς και έκτοτε είναι μπροστάρης του συγκροτήματος.

Ο Pop συνάντησε μια φορά τον Scott - υπάρχει μια φωτογραφία στο διαδίκτυο με τους τραγουδιστές να συνομιλούν στα παρασκήνια του Whiskey στο Λος Άντζελες το 1977, με τον Pop καλυμμένο με μωβ μπογιά. Αλλά ο ίδιος δεν το θυμάται. "Είχα κάποια υπέροχη συνάντηση με τον Bon κάπου, και ήμασταν και οι δύο μεθυσμένοι και μαστουρωμένοι", εξήγησε. "Βλέπω φωτογραφίες μερικές φορές. Και λέω, δεν θυμάμαι, αλλά αυτός είμαι εγώ με τον Bon! Μου άρεσε πολύ αυτό που έκανε".