Νέο τραγούδι από τον Peter Gabriel: Panopticom

Νέο τραγούδι από τον Peter Gabriel: Panopticom
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από το επερχόμενο άλμπουμ του, i/o.

06 Ιανουαρίου 2023

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Gabriel έγραψε και έκανε ο ίδιος την παραγωγή του τραγουδιού, με διάφορους session μουσικούς να παίζουν κιθάρα, μπάσο, ντραμς και να κάνουν δεύτερα φωνητικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κομμάτι περιλαμβάνει ηλεκτρονικά στοιχεία που συνεισέφερε ο Brian Eno.

Από άποψη δομής, το "Panopticom" αναπτύσσεται αργά, με δυσοίωνα συνθετικά μέρη να προωθούν μεγάλο μέρος της πρώιμης δράσης του τραγουδιού. Τα ντραμς μπαίνουν στο ρεφρέν, καθώς ο Gabriel τραγουδάει με τη χαρακτηριστική του φωνή.

"Το πρώτο τραγούδι βασίζεται σε μια ιδέα πάνω στην οποία δουλεύω για να ξεκινήσω τη δημιουργία μιας απείρως επεκτάσιμης προσβάσιμης σφαίρας δεδομένων: The Panopticom", εξήγησε ο Gabriel μέσω δελτίου τύπου. " Έχουμε αρχίσει να συνδέουμε μια ομάδα ομοϊδεατών που μπορεί να είναι σε θέση να το υλοποιήσουν, για να μπορέσει ο κόσμος να δει καλύτερα τον εαυτό του και να καταλάβει περισσότερα από όσα πραγματικά συμβαίνουν".

Το "Panopticom" είναι το πρώτο πρωτότυπο τραγούδι του Gabriel μετά το "The Veil" του 2016, που γράφτηκε για την ταινία του Oliver Stone "Snowden". Παράλληλα, το i/o σηματοδοτεί το πρώτο άλμπουμ του τραγουδιστή με πρωτότυπο υλικό μετά από δύο δεκαετίες.

Ο πρώην frontman των Genesis πρόκειται να βγει σε περιοδεία αργότερα φέτος, με ημερομηνίες περιοδείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη να ξεκινούν τον Μάιο.

"Έχει περάσει καιρός και τώρα είμαι περιτριγυρισμένος από ένα σωρό νέα τραγούδια και είμαι ενθουσιασμένος που θα τα βγάλω στο δρόμο", ανέφερε ο Gabriel στην ανακοίνωσή του για την ανακοίνωση της περιοδείας. "Ανυπομονώ να σας δω εκεί έξω".