Οι Ann Wilson και Nancy Wilson (Heart) θα λάβουν το βραβείο Grammy Lifetime Achievement Award

Οι Ann Wilson και Nancy Wilson (Heart) θα λάβουν το βραβείο Grammy Lifetime Achievement Award
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Είναι μια βαθιά αναγνώριση»

06 Ιανουαρίου 2023

 

Του Ηλία Σελιμά

Η Recording Academy® ανακοίνωσε τους αποδέκτες των Ειδικών Βραβείων Αξίας (Special Merit Awards) για τον εορτασμό του Βραβείου Επιτεύγματος Ζωής (Lifetime Achievement Award) 2023 και του Βραβείου Trustees. Μεταξύ αυτών που θα τιμηθούν με το βραβείο Lifetime Achievement είναι οι Ann Wilson και Nancy Wilson των Heart, The Supremes, Nirvana και Nile Rodgers. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας GRAMMY® στις 4 Φεβρουαρίου 2023, στο Wilshire Ebell Theatre.

Όταν ανακοινώθηκε η είδηση στις 5 Ιανουαρίου, η Nancy Wilson ανέφερε σε δήλωσή της: "Με δυσκολία μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι το βραβείο Lifetime Achievement Award έρχεται σε μένα και την αδελφή μου Ann. Είναι μια βαθιά αναγνώριση για τα σχεδόν 50 χρόνια της ζωής μας που αφιερώσαμε σε αυτή τη μουσική. Είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό και για τις δύο μας. Μιλάει για τη σημασία των ίδιων των τραγουδιών και για το τι συνεχίζουν να σημαίνουν αυτά τα τραγούδια για τους πιστούς και τους νέους θαυμαστές μας.

"Και ελπίζω να μιλάει στη νέα γενιά καταπληκτικών γυναικών που αναδύονται τώρα στον κόσμο της ροκ - κρατώντας την ζωντανή και κλωτσώντας την. Και σκοπεύω να συνεχίσω να κλωτσάω κι εγώ. Ευχαριστώ την οικογένεια μου , τους fans μας, τους απίστευτους παίκτες μας που έχουν ενταχθεί και συνεχίζουν το δικό τους ταξίδι, την Recording Academy / GRAMMYs! Σας αγαπώ".

Οταν η Nancy Wilson για τη στιγμή που κατάλαβε ότι οι Heart "τα κατάφεραν" αυτή έγραψε: "Είναι μεγάλη τιμή να αναγνωρίζεσαι με αυτόν τον τρόπο μετά από τόσα χρόνια, τόσα χιλιόμετρα και τόσα τραγούδια!"

Οι άλλοι αποδέκτες του βραβείου Lifetime Achievement Award είναι ο Bobby McFerrin, η Ma Rainey και ο Slick Rick "The Ruler". Ο Ellis Marsalis και ο συνιδρυτής της Stax Records Jim Stewart είναι οι άλλοι αποδέκτες του βραβείου Trustees.

Περισσότερα από την ανακοίνωση της 5ης Ιανουαρίου: Το βραβείο Lifetime Achievement Award of Special Merit απονέμεται με ψηφοφορία των National Trustees της Recording Academy σε καλλιτέχνες που, κατά τη διάρκεια της ζωής τους, έχουν συνεισφέρει δημιουργικά με εξαιρετική καλλιτεχνική σημασία στον τομέα της δισκογραφίας.

Η Ann Wilson και η Nancy Wilson αναγνωρίζονται ως τιμώμενες με το βραβείο Lifetime Achievement Award για το δημιουργικό τους έργο με το ροκ συγκρότημα Heart. Οι Heart εισήχθησαν στο Rock & Roll Hall of Fame, πούλησαν πάνω από 35 εκατομμύρια δίσκους, συγκέντρωσαν τέσσερις υποψηφιότητες για Βραβεία GRAMMY, κατέκτησαν 10 Top 10 άλμπουμ, κέρδισαν δύο Νο. 1 ποπ επιτυχίες και έλαβαν ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame, μεταξύ των πολλών επιτευγμάτων τους.