Να δείτε το Kaleidoscope στο Netflix κι ας μην είναι κάτι το σπουδαίο

Να δείτε το Kaleidoscope στο Netflix κι ας μην είναι κάτι το σπουδαίο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι σαν πείραμα άλλωστε, σαν παιχνίδι.

08 Ιανουαρίου 2023

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το Kaleidoscope είναι η νέα μίνι σειρά του Netflix από τον συγγραφέα Έρικ Γκαρσία και παρουσιάζει μία μεγάλη ληστεία, σε ένα θησαυροφυλάκιο, στα υπόγεια ενός ουρανοξύστη στο κεντρικό Μανχάταν.

Τα οκτώ επεισόδια είναι τα εξής, ένα ανά χρώμα: Yellow, Green , Orange, Blue, Violet, Red, Pink και White. Το White είναι το επεισόδιο που βλέπουμε τη ληστεία. Τα υπόλοιπα είναι πριν και μετά τη ληστεία, μέρες, μήνες ή χρόνια πριν και μέρες ή μήνες μετά. Ιδού:

Violet: 24 Years Before the Heist
Green: 7 Years Before the Heist
Yellow: 6 Weeks Before The Heist
Orange: 3 Weeks Before the Heist
Blue: 5 Days Before the Heist
White: The Heist
Red: The Morning After the Heist
Pink: 6 Months After

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της σειράς, λειτουργούν και αυτόνομα οπότε μπορείς να τα δεις τα επεισόδια με όποια σειρά θέλεις χωρίς να αλλοιώνεται το παραμικρό. Βάζοντας κάτω τα νούμερα σημαίνει ότι υπάρχουν, όπως διαβάζουμε, 40.320 διαφορετικοί τρόποι για να το παρακολουθήσουμε.

Ηδη σε διάφορα ξένα sites είναι κάποιες προτάσεις, με ποια σειρά να τα δεις. Το White με τη ληστεία το βάζουν τελευταίο. Αν το πάτε χρονολογικά, πράγμα απολύτως βαρετό, η σειρά είναι η εξής (όπως λέμε και παραπάνω): Violet, Green, Yellow, Orange, Blue, White, Red, Pink. Δεν σας το συνιστώ έστω και αν ο Guardian το προτείνει. Το Netflix πάντως παρουσιάζει και μία δική του αλληλουχία -έτσι το είδα κι εγώ- με την πλατφόρμα να το τελειώνει με το White ως τελευταίο επεισόδιο.

Το μόνο κακό είναι ότι με όλα αυτά τα κόλπα χάσαμε την ουσία. Μιλάμε για τις πρωτοποριακές καινοτομίες της σειράς και όχι για το σενάριο, τους ηθοποιούς κτλ. Πολύ στιλιζαρισμένο, πάρα πολύ. Βλέπεται ωστόσο. Ειδικά αν έχεις ένα άδειο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο. Ένα 6 στα 10 το παίρνει.