Έλα Θεέ και κύριε, ο CEO του HBO έφτιαχνε τρολ στο Twitter για να τη λέει σε τηλεοπτικούς κριτικούς

Έλα Θεέ και κύριε, ο CEO του HBO έφτιαχνε τρολ στο Twitter για να τη λέει σε τηλεοπτικούς κριτικούς
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα.

03 Νοεμβρίου 2023

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του HBO παραδέχτηκε (μετά από ρεπορτάζ του Rolling Stone) ότι έδωσε εντολή σε υπαλλήλους του να φτιάξουν ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter προκειμένου να κάνουν επιθέσεις σε τηλεοπτικούς κριτικούς που έγραψαν αρνητικές κριτικές για προγράμματα του HBO. Ομολόγησε ότι το έκανε κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν και συζήτησε με συνεργάτες του τη δημιουργία ενός «μυστικού στρατού» για να κατηγορεί τους τηλεοπτικούς κριτικούς.

«Πέρασα ανθυγιεινό χρόνο στο Twitter με μια πολύ, πολύ ανόητη ιδέα για να εκτονώσω την απογοήτευσή μου», απολογήθηκε ο Casey Bloys.

Την Τετάρτη, το Rolling Stone αποκάλυψε ότι σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021, ο Bloys και η Kathleen McCaffrey, η αντιπρόεδρος δραματικών προγραμμάτων του HBO, συζήτησαν τη δημιουργία και τη χρήση αυτού του «μυστικού στρατού». «Προφανώς, έξι tweets σε ενάμιση χρόνο δεν είναι πολύ αποτελεσματικά», πρόσθεσε ο Bloys. «Αλλά ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που αναφέρθηκαν».

Οι ψεύτικοι λογαριασμοί προσπάθησαν να «χτυπήσουν» την κριτικό του Vulture TV, Kathryn VanArendonk, τον Alan Sepinwall του Rolling Stone για τις κριτικές του στις σειρές «The Nevers» και «Mare of Easttown» και τους James Poniewozik και Mike Hale των New York Times για τον σχολιασμό του «The Nevers».

Το HBO τελικά θυμίζει τη σειρά του Apple TV, «The Morning Show». Με όσα δραματικά μπορεί να συμβαίνουν σε ένα μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο. Και η Ελλάδα δεν πάει πίσω, μη νομίζετε.