Ο Νίκος Παπαδογιάννης σε προσωπικό επίπεδο για τα 7 χρόνια Documento

Ο Νίκος Παπαδογιάννης σε προσωπικό επίπεδο για τα 7 χρόνια Documento
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για τα 7 χρόνια που συμπλήρωσε η εφημερίδα του Κώστας Βαξεβάνη.

20 Νοεμβρίου 2023

Γράφει ο Νίκος:

Το τρίο του αθλητικού τμήματος -Αντώνης Φουντής, Σάββας Λιβάνιος, Νίκος Παπαδογιάννης- ήμασταν (μαζί με τον Θάνο Σαρρή, που έγραφε κυρίως στο Κουτί της Πανδώρας) μέλη του ιδρυτικού τιμ και παραμένουμε απτόητοι στις επάλξεις επτά χρόνια αργότερα, όπως και αρκετοί άλλοι από την ομάδα που πρωτομαζεύτηκε τότε σε κάποιο άλλο γραφείο στη Νέα Σμύρνη. Όπως αντιλαμβάνεστε διαβάζοντας αυτό το δελτίο, δεν ασχολούμαστε μόνο με τον αθλητισμό ούτε μας ενδιαφέρει μόνο η μπάλα. Ακόμα και στις αθλητικές σελίδες του, το Documento δεν ήρθε για να σας μιλήσει για το τόπι.

Δεδομένου ότι προερχόμαστε από την Ελευθεροτυπία, με πολυετή μάλιστα θητεία στα «θρανία» της ιστορικής εφημερίδας αλλά και με περάσματα από αναρίθμητα άλλα ΜΜΕ έντυπα και μη, σας διαβεβαιώ κόντρα στους καλοθελητές ότι (τηρουμένων φυσικά των αναλογιών) είναι σπανιότατο να βρει κανείς σε δημοσιογραφικό «μαγαζί» εν έτει 2023 τόσο καλό κλίμα, με ελευθερία έκφρασης, συναδελφικότητα και καθαρό βλέμμα.

Σας τα λέει αυτά, επαναλαμβάνω, δημοσιογράφος γαλουχημένος στον εργασιακό παράδεισο της Ελευθεροτυπίας, όχι μόνο στα τελειώματά της αλλά και στην καλή της εποχή. Ελπίζω ότι οι εξαιρετικές συνθήκες δουλειάς καθρεφτίζονται και στο αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Είναι αυτό που λένε στα πρωινάδικα, με το συμπάθειο: «Περνάμε καλά και αυτό φαίνεται και προς τα έξω»!

Εάν μου επιτρέπετε και μία πιο προσωπική τοποθέτηση, η γέννηση του Documento με βρήκε σε ευαίσθητη στιγμή της ζωής μου, με τη βαλίτσα μισοέτοιμη για μετανάστευση εκτός των ελληνικών τειχών. Συνεπώς, ναι, άλλαξε και τη μου ζωή, κυριολεκτικά, αφού μου πρόσφερε βήμα δημιουργίας, δημοσιογραφικής έκφρασης και επαγγελματικής ανανέωσης, πάνω που θα έσβηνα την τούρτα με τα 50 κεράκια.

Η ζωή μας είναι μία σειρά συμπτώσεων, θα πει κανείς, μία λεπτή αλυσίδα από «επόμενες στιγμές». Μερικές συμπτώσεις, όμως, είναι λιγότερο συμπτώσεις από τις άλλες. Ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται, όποτε ανοίγω συζήτηση για τη μοίρα και το κάρμα.

(Από το Newsletter της εφημερίδας)