Οι Vanila Swing μας καλούν σ' ένα ξεσηκωτικό πάρτυ

Οι Vanila Swing μας καλούν σ' ένα ξεσηκωτικό πάρτυ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η frontwoman Λήδα Αγγελάκη, μοιράζεται μαζί μας επτά αγαπημένα της Rock ‘n’ Roll συγκροτήματα

02 Ιουλίου 2024

Οι VaniLa Swing, μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια μουσικής εξερεύνησης και επιτυχιών, γοητεύουν για ακόμη μία φορά το ελληνικό κοινό με το single που κυκλοφόρησαν πριν λίγες ημέρες με τίτλο "Το Πάρτυ".

Η μοναδική προσέγγιση του εκρηκτικού συγκροτήματος στη μουσική, συνδυάζοντας το Swing, το Rock ‘n’ Roll, τα Blues και το Rockabilly με μια σύγχρονη πινελιά, τους έχει καταστήσει πρωτοπόρους του vintage ήχου στη σύγχρονη μουσική σκηνή.

Ως κεντρικό πρόσωπο των VaniLa Swing, η Λήδα Αγγελάκη, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου τους single και λίγο πριν το Release Party της μπάντας στην Afrikana στις 5 Ιουλίου, μοιράζεται μαζί μας τα 7 αγαπημένα της Rock ‘n’ Roll συγκροτήματα:

«Το Rock 'n'Roll για μένα έχει ένα αρκετά ευρύ φάσμα και προσπάθησα πολύ να διαλέξω αυτά τα 7 συγκροτήματα που ξεχώρισαν στην καρδιά μου. Θα ξεκινήσω από τη δεκαετία του '50 που είναι η εποχή που με κίνησε να δημιουργήσω τους VaniLa Swing και που αγαπω ιδιαίτερα,  με το συγκρότημα του Buddy Holy , "Buddy holly & the crickets", ο οποίος μας άφησε νωρίς σε αυτό το θρυλικό αεροπορικό δυστύχημα όπου βγήκε και η φράση ότι “Το Rock 'n' Roll πέθανε σε μια νύχτα”.

Οι Beatles είναι μέσα στα συγκροτήματα που ανακάλυψα μεγαλώνοντας και κάθε δίσκος τους ήταν εμπειρία, μελωδίες , πολυφωνίες και τραγούδια που ήταν όλα hits!

Από τη  δεκαετία του ‘90 θα ξεχωρίσω τους Nirvana από τη grunge σκηνή του Seattle που έδωσαν μία νέα πνοή στο Rock ‘n’ Roll και άνοιξαν νέα μονοπάτια στη  μουσική.

Οι Creedence Clearwater Revival ή αλλιώς  CCR είναι το απόλυτο αμερικανικό Rock 'n' Roll συγκρότημα με έντονο το αμερικανικό φολκ στοιχείο που αγαπώ  ιδιαίτερα και ό,τι έχουν γράψει είναι 100% στα γούστα μου. Οι "Blondie" με την  απίστευτη Debbie Harry  είναι και αυτή τρομερή έμπνευση για μένα και  παρακολουθώ την πορεία της μέχρι σήμερα. Οι  Ramones με έναν ακόμα συνδυασμό που τρελαίνομαι, punk & Rock 'n'Roll  και οι μοναδικοί Cramps που δυστυχώς δεν κατάφερα ποτέ να του δω live!

Είναι μια λίστα που δυσκολεύομαι να βάλω τελεία,  αλλά κάπως έτσι κλείνει η δική μου εφτάδα..

Ο νέος δίσκος των VaniLa Swing “Frabalas” αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες, ενώ την Παρασκευή 5 Ιουλίου η εκρηκτική μπάντα δίνει ραντεβού στην Afrikana στον Κεραμεικό για ένα πάρτυ που θα “μυρίζει” γιορτή, χορό και ρούμι.