Τέσσερις (ακόμα) θησαυροί από το Τρίτο Πρόγραμμα για τα 70 χρόνια του

Τέσσερις (ακόμα) θησαυροί από το Τρίτο Πρόγραμμα για τα 70 χρόνια του
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάθε απόγευμα στις 6.

02 Ιουλίου 2024

 

Τρίτη 2 Ιουλίου

Η επιστροφή της Μαρίας Κάλλας στην Ελλάδα έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια. Εμφανίζεται τον Αύγουστο στο Ηρώδειο για να εγκαινιάσει το Φεστιβάλ Αθηνών του 1957 και η ιστορία καταγράφει στις σελίδες της μία από τις πιο πολύκροτες συναυλίες της δεκαετίας του 1950. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών οδηγεί ο αρχιμουσικός της Σκάλας του Μιλάνου Antonino Botto.

Τετάρτη 3 Ιουλίου

Αποσπάσματα συνέντευξης του Μστισλάβ Ροστροπόβιτς, κορυφαίου τσελίστα και μαχητικού υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στον Θανάση Λάλα, από την ενότητα «Πορτρέτα δημιουργών», από τη σειρά εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος με τον γενικό τίτλο «Φωνές» σε παραγωγή-παρουσίαση Κωνσταντίνου Θεμελή.

Πέμπτη 4 Ιουλίου

«Μοναδικές παραστάσεις» του Θεάτρου Τέχνης.
Ο Μίμης Κουγιουμτζής σκηνοθετεί και η Ρένη Πιττακή πρωταγωνιστεί στην ιστορική ηχογράφηση της «Νόρας» του Ίψεν, σε μια ηχογράφηση-σταθμό για τη σύγχρονη ιστορία του θεάτρου στη χώρα μας.

Παρασκευή 5 Ιουλίου

Στην Εθνική Πινακοθήκη, το 1978, ζωντανή ηχογράφηση του βαρύτονου Αντώνη Κοντογεωργίου (επί σειρά ετών μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Χορωδίας της ΕΡΤ), στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων του Τρίτου Προγράμματος στην Εθνική Πινακοθήκη. Συνοδεύει στο πιάνο η Ντιάνα Βρανούση.

 

Φωτογραφία: Μεγαλοοικονόμου / Αρχείο Φεστιβάλ Αθηνών (αναδημοσίευση από την Καθημερινή)