Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος εναντίον ΕΡΤ και Ιωσήφ Βάγγερ

Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος εναντίον ΕΡΤ και Ιωσήφ Βάγγερ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Καταγγέλλει ότι ο παραγωγός του Kosmos 93.6 αποκάλεσε «τρομοκράτες» τους παλαιστίνιους, στον αέρα του σταθμού.

18 Ιουλίου 2024

Επιστολή στην ΕΡΤ απέστειλε η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος, με την οποία εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για λεγόμενα του παραγωγού του Kosmos 93.6, Ιωσήφ Βάγγερ, σε εκπομπή του στον ραδιοσταθμό. Στο κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρος της κοινότητας, Μοχάμεντ Ελ Σαϊντ, αναφέρει ότι ο παραγωγός έκανε «ψευδείς και προσβλητικές δηλώσεις» κατά του παλαιστινιακού λαού, ζητώντας την παρέμβαση της διοίκησης της ΕΡΤ ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να διερευνηθούν περαιτέρω τα λεγόμενα του Ιωσήφ Βάγγερ.

«Δεν είναι δυνατό εν μέσω πολέμου με σχεδόν 40 χιλιάδες θύματα και ενώ υφίστανται κατηγορίες που τρέχουν κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να φορά παρωπίδες ο εν λόγω δημοσιογράφος και να αποκαλεί «τρομοκράτες» έναν ολόκληρο λαό. Είναι ασύλληπτο να κάνει δηλώσεις ένας δημοσιογράφος για μια χώρα και την σημαία της, την οποία μάλιστα αναγνωρίζουν 145 κράτη των Ηνωμένων Εθνών, και να βεβηλώνει ένα σύμβολο ενότητας και αντίστασης προς τις Κατοχικές Δυνάμεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος.

Επιπλέον, στρέφεται εναντίον και της ΕΡΤ δηλώνοντας ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση «παρουσιάζει μονομερείς και προκατειλημμένες απόψεις» για το Παλαιστινιακό ζήτημα, «παραλείποντας να αναδείξει τις βιαιοπραγίες και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι από το κράτος του Ισραήλ».

O Ιωσήφ είχε πει τα εξής μιλώντας για τη συναυλία των Thievery Corporation: «Εμφάνισαν τη σημαία της Παλαιστίνης, ένα κράτος που δεν υπάρχει ποτέ και είναι περίεργο που υπάρχει η σημαία. Να υποστηρίξουν όλους τους τρομοκράτες που έχουν αιματοκυλίσει τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ειδικότερα εκεί στη Γάζα. Ευτυχώς που δεν ανέβασαν μαζί με την παλαιστινιακή σημαία και κάποια σβάστικα ή αγκυλωτό σταυρό. Ο αντισημιτισμός έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο και στη χώρα μας. Πολλοί είναι οι Ισραηλινοί, οι Εβραίοι Έλληνες που δεν τολμούν να το πουν δημοσίως ότι είναι Εβραίοι. Στην Ευρώπη, στον Δυτικό κόσμο αυτός ο φόβος είναι ακόμη μεγαλύτερος. Μετά από αυτό που έκαναν οι Thievery Corporation να υποστηρίξουν τους τρομοκράτες της Χαμάς και τους υπόλοιπους, δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε ποτέ από εδώ πια κάποιο τραγούδι των Thievery».