Η ΕΡΤ εγκατέστησε νέους ραδιοφωνικούς πομπούς στον Υμηττό, αλλά...

Η ΕΡΤ εγκατέστησε νέους ραδιοφωνικούς πομπούς στον Υμηττό, αλλά...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε όλες τις (νόμιμες και μη) συχνότητές της από το κέντρο εκπομπής.

07 Οκτωβρίου 2024

Την αναβάθμιση του εξοπλισμού των 5 ραδιοφωνικών προγραμμάτων της που εκπέμπουν από το πάρκο κεραιών του Υμηττού, με την εγκατάσταση νέων πομπών, ανακοίνωσε η ΕΡΤ, σε συνέχεια ανάλογων κινήσεων που έγιναν στον Χορτιάτη (Θεσσαλονίκη, κεντρική Μακεδονία) και το Πήλιο (Θεσσαλία, κεντρική Στερεά). Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η δημόσια ραδιοτηλεόραση «με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζονται η ποιότητα και η ισχύς του σήματος εκπομπής των ραδιοφώνων και επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ».

Από τους νέους τους πομπούς εκπέμπουν ήδη το Πρώτο Πρόγραμμα στους 105.8, το Δεύτερο Πρόγραμμα στους 103.7, το Τρίτο Πρόγραμμα στους 90.9, η ΕΡΑ Σπορ στους 101.8 και το Kosmos στους 107.

Αν και, το Kosmos, σύμφωνα με απόφαση της ΕΕΤΤ από το... 2011 (υπ' αριθ. 634/144), θα έπρεπε να εκπέμπει από το κέντρο εκπομπής Γερανείων και όχι από τον Υμηττό όπως κάνει τώρα λόγω του ότι «οι συχνότητες στο άνω άκρο της ζώνης των FM (όπως η υπό εξέταση 107 MHz) δεν ενδείκνυται να μεταφέρονται άνευ μελέτης πλησίον των εγκαταστάσεων της Υ.Π.Α. και των αεροδρομίων λόγω αυξημένων πιθανοτήτων πρόκλησης παρεμβολών μέσω συμβολής με άλλες εκπομπές»... Γι' αυτό και ο Zeppelin 106.7 δεν εκπέμπει από τον Υμηττό. 

Και τι έγινε θα πείτε, τι έγινε κι αν υπάρχει απόφαση...