Τέσσερις χαμένες ώρες το «Adolescence» (όχι spoiler)

Τέσσερις χαμένες ώρες το «Adolescence» (όχι spoiler)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η σειρά στο Netflix για την οποία μιλούν όλοι...

19 Μαρτίου 2025

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

1) Η σειρά έχει τέσσερα επεισόδια από 50 λεπτά το καθένα. Παρουσιάζει τον κόσμο της εφηβείας χωρίς να είναι teen όμως, είναι για εμάς τους πιο μεγάλους δυστυχώς #diplhs.

2) Το story (χωρίς να σας κάνω spoiler) έχει να κάνει με έναν 13χρονο που κατηγορείται (από την αρχή) ότι δολοφονεί μία συμμαθήτριά του.

3) Πήγα να το δω σε ένα βράδυ, στο τρίτο επεισόδιο το παράτησα, λέω θα ρωτήσω σε φίλους το τέλος την άλλη μέρα, αλλά το πρωί λέω «ας το δω μέχρι τέλους γιατί καμία δουλειά δεν είναι ντροπή».

4) Τα τέσσερα επεισόδια επικεντρώνονται σε διαφορετικές φάσεις της ιστορίας και ασχολούνται μόνο με αυτές τις φάσεις.

5) Επακόλουθο το (4) παραπάνω αφού ήθελαν να πουλήσουν ποζεριά με μονοπλάνα. Όταν έχεις μονοπλάνο πόσο μακριά να πας σεναριακά; Αναγκαστικά θα μείνεις μέσα σε ένα δωμάτιο παράδειγμα. Στους Massive Attack το μονοπλάνο ήταν αριστούργημα, στο «Adolescence» είναι για να πουν ότι το έκαναν, περιοριστικό αλλά και κουραστικό.

6) Το μονοπλάνο απαιτούσε τέλειο συγχρονισμό και, όπως διαβάζω, προσπάθησαν αρκετά και τον πέτυχαν. Αλλά εδώ σειρά βάλαμε να δούμε όχι να συμμετάσχουμε σε πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής.

7) Οι ερμηνείες είναι καλές αλλά και κάπως τραβηγμένες κάποιες εξ αυτών. Καλές όμως. Παίζουν δύο εξαιρετικοί ηθοποιοί, ο «Top Boy» Ashley Walters και ο Stephen Graham.

8) Αγόρασα ποπ-κορν και περιμένω να διαβάσω τις περισπούδαστες αναλύσεις για τα χίλια-οχτακόσια-πεντακόσια-εξηνταπέντε κοινωνικά θέματα που βάζει η σειρά.

9) Δεν ξέρω αν θα είχα παιδιά μήπως με έπιανε περισσότερο και άρχιζα να φοβάμαι σε τι κόσμο έχουμε φέρει τα παιδιά μας...

10) Δεν περίμενα ότι θα έβγαινε άλλη σειρά τέτοιας τεράστιας αποδοχής (εκατομμύρια views μέσα σε λίγες ημέρες) που θα ήταν χειρότερη και από το «Baby Reindeer». Ιδού όμως. Ποτέ μην λες ποτέ.