Επιστολή προς τους Έλληνες YouTubers απέστειλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για «εγγραφή του καναλιού τους στο Μητρώο Οπτικοακουστικών Μέσων και Οικείων Παρόχων».
Τους θεωρεί παρόχους υπηρεσιών μέσων ενημέρωσης έστω και αν δεν πρόκειται για ενημέρωση. Αλήθεια, οι σατιρικές εκπομπές παράδειγμα που γίνονται στο YouTube, από τον Χριστόφορο Ζαραλίκο μέχρι τον Γιώργο Μητσικώστα, αλλά και άλλους, προσφέρουν ενημέρωση; Λένε ειδήσεις και δεν το ξέραμε;
Τους ζητά λοιπόν επίσημη επωνυμία, στοιχεία επικοινωνίας, όνομα ιδιοκτήτη, όνομα δικαιούχου, ετήσιο ποσό των δημόσιων πόρων για κρατική διαφήμιση κ.ά. «Παρακαλείστε όπως συμμορφωθείτε άμεσα με τις ως άνω υποχρεώσεις, καθιστώντας άμεσα προσβάσιμα στους αποδέκτες των υπηρεσιών σας τα ανωτέρω στοιχεία», επισημαίνει.
Και συνεχίζει η... υπηρεσία: «Ως πάροχος υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας έχετε την υποχρέωσης εγγραφής στο Μητρώο Επιχειρήσεων που τηρείται στο Τμήμα Ελέγχου Διαφάνειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Για την παραβίαση των παραπάνω υποχρεώσεων προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που μπορούν να έχουν και τη μορφή του προστίμου έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ».
