Κι άλλη αποδόμηση στο «ρεπορτάζ» Γιώργου Αυτιά και ΣΚΑΪ για την φθηνή Ελλάδα

Κι άλλη αποδόμηση στο «ρεπορτάζ» Γιώργου Αυτιά και ΣΚΑΪ για την φθηνή Ελλάδα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από τον Κώστα Τασπόγα, έναν δημοσιογράφο που ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες.

20 Οκτωβρίου 2024

Δεν έχει τέλος η αποδόμηση του «ρεπορτάζ» που έφερε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς από την κεντρική αγορά των Βρυξελλών και το παρουσίασε, μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, την Παρασκευή το πρωί στον ΣΚΑΪ. Όταν κι έλεγαν πόσο πιο φθηνά είναι τα βασικά αγαθά στην Ελλάδα σε σχέση με το Βέλγιο.

Έρχεται τώρα ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαπόγας (φίλος και καλός συνάδελφος από παλιά στην «Ελευθεροτυπία») που ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες και λέει και αυτός ποια είναι η πραγματικότητα (και η οποία δεν έχει καμία σχέση με όσα μας έλεγαν από τον ΣΚΑΪ).

Γράφει, λοιπόν, ο Κώστας:

«Από ποσταρίσματα φίλων στο facebook είδα οτι ο ευρωβουλευτής και πρώην συνάδελφος Γ. Αυτιάς μετέδωσε κάτι τελείως παραπλανητικό σχετικά με τιμές σε "Λαϊκές" των Βρυξελλών. Απ ό,τι είδα, αναφέρθηκε σε υπαίθριες αγορές που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που στην Ελλάδα λέμε "λαϊκές", πέραν του ότι είναι υπαίθριες. Πρόκειται για "ελίτ" αγορές υψηλής ποιότητας προϊόντων, σε τιμές συνήθως αρκετά ακριβότερες. Αν ήθελε να συγκρίνει με τις τιμές των Λαϊκών στην Ελλάδα θα έπρεπε να πάει στην τεράστια πραγματική Λαϊκή που γίνεται Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στο "Abattoir" ή το Σαββατοκύριακο γύρω από τον Σταθμό του Νότου. Αυτές είναι συγκρίσιμες με αυτό που στην Ελλάδα ξέρουμε ως "Λαϊκή" και φυσικά εκεί οι τιμές είναι πολύ, μα πολύ φθηνότερες».

Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για original παραπληροφόρηση που κάνει ένας νυν ευρωβουλευτής, πρώην δημοσιογράφος, συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα.