Κάποια ρεπορτάζ του, έπεφταν βαριά τότε στην εφημερίδα

Κάποια ρεπορτάζ του, έπεφταν βαριά τότε στην εφημερίδα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

23 Μαΐου 2021

 

Ο ένας «ξένος» δημοσιογράφος στη συνέντευξη Πλακιωτάκη είναι ο αγαπητός μου φίλος Νικόλας Λεοντόπουλος, τον οποίο πριν από 13 χρόνια περίπου τον είχαν απολύσει από την Κυρ. Ελευθεροτυπία, στην οποία είμασταν συνάδελφοι. Κάποια ρεπορτάζ του έπεφταν βαριά τότε στην εφημερίδα.

Ο Νικόλας είχε αναδείξει και το θέμα του «Mall» στο περιοδικό Γαλέρα. Είχε δει την φιλότιμη, πλην αποδυναμωμένη από έναν κακό αρχισυντάκτη, προσπάθειά μου («Με Νομικές Εκκρεμότητες τα Εγκαίνια του Mall») στο Οικονομικό της Κ.Ε. οπότε, όταν του εξήγησα πως με πίεσαν, κατάλαβε ότι η εφημερίδα δεν το σήκωνε και το πήγε στη Γαλέρα.

Όταν απολύθηκε, διευθυντής στην Κ.Ε. ήταν ο Γιάννης Βλαστάρης που σήμερα συμβουλεύει τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου για θέματα τύπου με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα, και ανάμεσα στα άλλα που του παρέθεσαν ως λόγους απόλυσης ήταν ότι δεν έδωσε το θέμα του Mall στην... εφημερίδα -που εμένα μου το 'χαν αποδυναμώσει- και ότι το δημοσίευσε αλλού!

Οι δε συνδικαλιστές μας ούτε μία συνέλευση δεν συγκάλεσαν για την απόλυση.

Ο Νικόλας έκτοτε συνεργάζεται κυρίως με μέσα του εξωτερικού, έχει αναδείξει με τις έρευνες του πολύ μεγάλα θέματα και, κατά τη γνώμη μου, είναι σήμερα ο καλύτερος Έλληνας δημοσιογράφος.