Ακούστε τους Led Zeppelin να παίζουν το Dazed And Confused

Ακούστε τους Led Zeppelin να παίζουν το Dazed And Confused
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε μια έκδοση που βγαίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.

25 Νοεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Μια ευχάριστη έκπληξη για τους οπαδούς των Led Zeppelin όπου μια εξαιρετικά σπάνια ηχογράφηση μιας 13λεπτης ζωντανής έκδοσης του Dazed And Confused από τον Οκτώβριο του 1969, είδε το φως της δημοσιότητας.

Θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο, με τη μορφή μιας πρόσφατα ανακαλυφθείσας και εξαιρετικά σπάνιας ηχογράφησης του κουαρτέτου να ερμηνεύει μια συναρπαστική 13λεπτη εκδοχή του Dazed And Confused ζωντανά στο Concertgebouw του Άμστερνταμ, στις 5 Οκτωβρίου 1969.

Το ηχητικό απόσπασμα καταγράφηκε προφανώς από έναν οπαδό των Zeppelin μέσω των ηχείων της τηλεόρασής του, από μια εκπομπή του τραγουδιού στις 12 Νοεμβρίου 1969 στην ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή Dit is het begin ("Αυτή είναι η αρχή").

Η ηχογράφηση έχει αναρτηθεί στο YouTube από τον Mark McFall, ιδρυτή της ιστοσελίδας Zepfan, στο δικό του κανάλι που είναι αφιερωμένο στους Zeppelin.

Ο επίσημος ιστότοπος των Led Zeppelin διαθέτει μια μίνι-κριτική της εν λόγω συναυλίας, μιας από τις τρεις που έδωσε το συγκρότημα στην Ολλανδία εκείνη την εβδομάδα, όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Top Pop Stars.

Από το άρθρο του Top Pop Stars :"Ο συναυλιακός χώρος ήταν κατάμεστος, οι τηλεοπτικές κάμερες ήταν παντού και η ατμόσφαιρα έσκασε. Ο ήχος των Zeppelin παρέσυρε το κοινό και ο συγχρονισμός του χειροκροτήματός τους έδειχνε την εκτίμησή τους για το υλικό. Τα χειροκροτήματα έφεραν το γκρουπ ξανά και ξανά στην σκηνή και τελικά την εγκατέλειψαν εξαντλημένοι".

"Ήταν επιτυχημένη, καθώς οι Zep είχαν καθιερωθεί στην Ολλανδία".