Ο John Frusciante των Red Hot Chili Peppers θα κυκλοφορήσει διπλό άλμπουμ έκπληξη

Ο John Frusciante των Red Hot Chili Peppers θα κυκλοφορήσει διπλό άλμπουμ έκπληξη
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Η μουσική είναι ένα μοναχικό γλυπτό στον ηχητικό χώρο».

07 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Μετά από ενάμιση χρόνο σύνθεσης και ηχογράφησης ροκ μουσικής, έπρεπε να καθαρίσω το κεφάλι μου", έγραψε ο κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers, John Frusciante, στους οπαδούς του στο Bandcamp, δίνοντας λεπτομέρειες για το τελευταίο του project. Ο Frusciante θα κυκλοφορήσει ένα διπλό άλμπουμ, με τίτλο .I:, "one", και :II., "two", με την ηλεκτρονική μουσική που δουλεύει εκτός των Red Hot Chili Peppers.

"Η μουσική που είναι ένα μοναχικό γλυπτό στον ηχητικό χώρο ήταν η κύρια κινητήρια σκέψη", εξήγησε. "Κοιτούσα φωτογραφίες γλυπτών και προσπαθούσα να φτιάξω μουσική που να αποδίδει ταυτόχρονα την κίνηση και την ακινησία. Ακούω τέτοια μουσική από τότε που ήμουν 13 ετών περίπου. Αλλά ένιωθα ότι η δημιουργία της ήταν εκτός των δυνατοτήτων μου, λόγω της μεγάλης αυτοσυγκράτησης που φανταζόμουν ότι απαιτούσε. Μόλις βρέθηκα να φτιάχνω αυτή τη μουσική, δεν ένιωσα καθόλου σαν θέμα αυτοσυγκράτησης. Η μουσική επιδιώκει απλώς να υπάρχει και δεν προσπαθεί να χειραγωγήσει ή να αρπάξει τον ακροατή με οποιονδήποτε τρόπο. Πιστεύω ότι λειτουργεί καλά αν κάποιος την ακούσει δυνατά και επικεντρωθεί σε αυτήν, αλλά λειτουργεί επίσης καλά σε χαμηλές εντάσεις και στο παρασκήνιο".

Το τελευταίο και δωδέκατο προσωπικό του άλμπουμ, Maya, κυκλοφόρησε το 2020. Τα άλμπουμ .I: και :II. πρόκειται να κυκλοφορήσουν το νέο έτος στις 3 Φεβρουαρίου 2023. Πάρτε μια γεύση από το ηλεκτρονικό στυλ του Frusciante με το "Brand E" από το Maya, παρακάτω.

Όσο για το συγκρότημά του, οι Red Hot Chili Peppers μόλις ανακοίνωσαν μια παγκόσμια περιοδεία το 2023 για την υποστήριξη των δύο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν φέτος, Unlimited Love και Return of the Dream Canteen. Η μπάντα θα δει υποστήριξη από ονόματα όπως οι The Strokes, Iggy Pop, St. Vincent, Thundercat και άλλοι κατά τη διάρκεια της περιοδείας 23 ημερών σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο.