Ο μπασίστας των Tubes, Rick Anderson, πέθανε στα 75 του χρόνια

Ο μπασίστας των Tubes, Rick Anderson, πέθανε στα 75 του χρόνια
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Χάσαμε τον αδελφό μας στις 16/12/22».

20 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Οι Tubes επιβεβαιώνουν ότι ο μπασίστας Rick Anderson πέθανε σε ηλικία 75 ετών. Δεν αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου.

Ήταν συνιδρυτής του συγκροτήματος το 1972, μετά από δουλειά σε μια πρόδρομη μπάντα που ονομαζόταν Beans με τους συμπαίκτες των Tubes, Bill Spooner, Vince Welnick και Bob McIntosh. Ο Anderson έπαιξε και στα οκτώ άλμπουμ των Tubes μεταξύ 1975-96, καθώς το συγκρότημα έχτισε τη φήμη του για τις μεγαλύτερες από τη ζωή συναυλίες του. Ο Welnick αργότερα συνέχισε να εργάζεται με τους Grateful Dead.
"Χάσαμε τον αδελφό μας στις 16/12/22", ανέφεραν οι Tubes σε σύντομη δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Ο Rick έφερε μια σταθερή και ευγενική παρουσία στο συγκρότημα για 50 χρόνια. Η αγάπη του έβγαινε μέσα από το μπάσο του".

Οι Tubes απέκτησαν αρχικά φήμη αφού εξασφάλισαν μια θέση support με τους Led Zeppelin το 1973 και στη συνέχεια υπέγραψαν δισκογραφικό συμβόλαιο με τη βοήθεια του Rick Wakeman των Yes. Το ομώνυμο ντεμπούτο του συγκροτήματος περιείχε το αγαπημένο των οπαδών "White Punks on Dope".

Οι ζωντανές εμφανίσεις τους τελικά διευρύνθηκαν και περιλάμβαναν πολύπλοκα σκηνικά, κοστούμια και τον δερματοφορεμένο Re Styles, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο. Αυτό σόκαρε ορισμένους, ενώ έκανε τους Tubes αγαπητούς σε άλλους. Το εμπορικό τους αποκορύφωμα ήρθε με το Outside Inside του 1983 και το single "She's a Beauty", αν και οι Tubes συνέχισαν να περιοδεύουν με τον Anderson ως σταθερό μέλος σε διαφορετικές συνθέσεις.