Στην κορυφή βρίσκεται η Aretha Franklin

Στην κορυφή βρίσκεται η Aretha Franklin
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στη λίστα του Rolling Stone με τους 200 μεγαλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών.

03 Ιανουαρίου 2023

 

Του Ηλία Σελιμά

Μέλη των Beatles, ο Chris Cornell, ο Eddie Vedder, ο Ronnie James Dio και ο Glenn Danzig μπήκαν στη λίστα - αν και κανένας heavy metal τραγουδιστής δεν μπήκε στο top 100. Επίσης οι Ozzy Osbourne, Axl Rose και Rob Halford.

Στην κορυφή βρίσκεται η Aretha Franklin, και συνεχίζει με τραγουδιστές από το χώρο της pop, της rock, της metal, της jazz, της soul, της r'n'b και όχι μόνο, με εκπροσώπηση όλων, από την Beyoncé μέχρι τον Glenn Danzig (αν και ο τελευταίος μόλις που μπήκε στο νούμερο 199).

Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα πρωτοκλασάτα πρόσωπα της ροκ μουσικής που εμφανίζονται περιλαμβάνουν τους John Lennon και Paul McCartney (με τον Lennon να εμφανίζεται 14 ολόκληρες θέσεις ψηλότερα από τον συμπαίκτη του στους Beatles), τον Robert Plant (εκπληκτικά χαμηλά στην 63η θέση) και τον Ronnie James Dio, ο οποίος βρίσκεται στην 165η θέση. Στην πραγματικότητα, ο κατάλογος αποτελεί μια κάπως ισχνή ανάγνωση για τους οπαδούς του heavy metal, με τον Ozzy Osbourne να είναι η υψηλότερη εγγραφή του είδους στο 112.

«Αυτή η λίστα καταρτίστηκε [από] το προσωπικό μας και τους βασικούς συνεργάτες μας, και περιλαμβάνει 100 χρόνια ποπ μουσικής ως μια συνεχή παγκόσμια συζήτηση», εξηγεί το Rolling Stone.

Όπως και να έχει, αυτή είναι μια κατάσταση που σίγουρα σηκώνει συζήτηση, τόσο για τους ανθρώπους που επιλέγουν τους υποψήφιους, που ψηφίζουν, και τον τρόπο που καταρτίζεται η λίστα.

Η πλήρης λίστα