Ολόκληρη η κόντρα Βασιλικής Σιούτη και Ιάσωνα Αποστολόπουλου στο Twitter

Ολόκληρη η κόντρα Βασιλικής Σιούτη και Ιάσωνα Αποστολόπουλου στο Twitter
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για το θέμα των προσφύγων και της μικρής Μαρίας στον Εβρο.

04 Ιανουαρίου 2023

Η κόντρα, ο διάλογος δηλαδή, παρουσιάζει ενδιαφέρον. Αλλωστε αυτό το θέμα, ειδικά με την υπόθεση της μικρής Μαρίας (αν υπήρχε ή όχι) βρίσκεται πολύ στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα λόγω των ρεπορτάζ του Spiegel. Έχουμε δύο πλευρές δημοσιογράφων που αντιμάχονται αν και, όπως πολύ σωστά γράφει το @ypopto_mousi στο Twitter, «είναι ενδιαφέρον ότι η υπόθεση του Έβρου εξελίσσεται σε "ζήτημα τιμής" για κάποιους δημοσιογράφους, την ίδια στιγμή που, σύμφωνα με τις επίσημες παραδοχές, οι πάνω από 250.000 επαναπροωθήσεις το 2022 στην ίδια περιοχή δεν είναι καν ζήτημα, πολλώ δε μάλλον "τιμής"».

Ιδού η κόντρα μεταξύ Βασιλικής Σιούτη και Ιάσωνα Αποστολόπουλου (με κάποιες δικές μας παρεμβάσεις για να γίνει πιο κατανοητός ο διάλογος):

Ιάσωνας Αποστολόπουλος: Δεν μας πείθετε. Όλοι γνωρίζουμε τι είναι ο Έβρος και πόσο αδύνατη είναι η πρόσβαση εκεί. Αν είναι τόσο εύκολο για όλους, γιατί τόσοι δημοσιογράφοι απορρίπτονται μαζικά;

Βασιλική Σιούτη: Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να σας πείσω, αλλά ούτε κι εσείς φαίνεται να ενδιαφέρεστε για την αλήθεια, αλλιώς δεν θα παρουσιάζατε ως εγκλωβισμένη πρόσφυγα την Μπάιντα που την υποδυόταν και μοίραζε fake news. Την γραμμή των συνηγόρων της επαναλαμβάνετε. Μπήκα στο ΚΥΤ όπως έχετε μπει κι εσείς σε ΚΥΤ και όπως μπήκε και ο δημοσιογράφος του Spiegel όταν ζήτησε άδεια. Θα μας πείτε τώρα εσείς γιατί μοιράζατε fake φωτογραφία "νεκρής Μαρίας" αφού και ο Spiegel παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει φωτογραφία της, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς;

Ιάσωνας Αποστολόπουλος:
2) Γιατί βγάζατε φωτογραφίες παρά την θέληση των προσφύγων όπως εύκολα φαίνεται από παλιότερες εκδόσεις του άρθρου. Αρχικά το πρόσωπο της μητέρας ήταν εντελώς φανερό, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε θολωμένο.
3) Δεν αποδείξατε τίποτα. Το λάθος στις λίστες ήταν γνωστό από πριν. Ότι είδατε 4 παιδιά ζωντανά είναι γνωστό από πριν (αφού λείπει η Μαρία) άρα τι καινούριο φέρατε στην υπόθεση;;!! Τίποτα!
Σύμφωνα με το άρθρο σας, τα 2 στοιχεία «ενοχής» είναι :
α) δεν σας μίλησαν οι πρόσφυγες.
Wow! Πως τόλμησαν; Λες και υποχρεούται οποιοσδήποτε να μιλήσει στην Σιούτη συγκεκριμένα, και να της αποδείξει το οτιδήποτε.
β) ότι δεν είχαν κάποιο αντικείμενο ή ρούχο του παιδιού που υποτίθεται ότι πέθανε.
Τι πιο ύποπτο εξάλλου από το να μην έχουν ταλαιπωρημένοι άνθρωποι που περπατάνε για μέρες μέσα από ποτάμια τα αξεσουάρ του νεκρού παιδιού τους πάνω τους.

 

##########

 

Ιάσωνας Αποστολόπουλος: Λυπάμαι που σας χαλάμε το αφήγημα κυβέρνησης-ΜΜΕ. Η Σιούτη έκανε πολιτική όχι δημοσιογραφία, το Spiegel ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη και φυσικά ΠΟΤΕ δεν διέψευσε τον θάνατο της Μαρίας.

 

##########

 

Ιάσωνας Αποστολόπουλος: Κοροϊδευόμαστε τώρα μεταξύ μας; Μπήκε σε κλειστό ελεγχόμενο χώρο που απαγορεύονται δημοσιογράφοι (πως τα κατάφερε?), έβγαζε φωτογραφίες κρυφά παρά την θέληση των προσφύγων, και παίρνει ως στοιχείο ενοχής ότι δεν της μίλησαν οι πρόσφυγες! Δεν απέδειξε τίποτα.

Βασιλική Σιούτη: Α, το θέμα τώρα είναι πως μπήκα και όχι τι βρήκα; Μπήκα στο ΚΥΤ όπως όλοι. Είχα τους ίδιους περιορισμούς που είχαν όλοι. Τα υπόλοιπα που λέτε είναι ισχυρισμοί που δεν μπορείτε να αποδείξετε, διότι δεν ισχύουν. Ενημερωτικά σας λέω ότι διαθέτω αποδείξεις για όλα αυτά.

 

##########

 

Βασιλική Σιούτη: Η Μπάιντα που βρίσκεται στον Εβρο ως πρόσφυγας, που ζητά άσυλο για να σωθεί μαζί με την "70χρονη γιαγιά"της όπως έλεγε κλαίγοντας σε ένα από τα βίντεο που έστελνε, μέχρι τις 10 Ιουλίου ανέβαζε ποστ στο ίνσταγκραμ με τοποθεσία Γερμανία.

Ιάσωνας Αποστολόπουλος: Από που προκύπτει ότι η Μπάιντα ήταν στην Γερμανία πριν τον Έβρο; Υπάρχει κάποια άλλη απόδειξη πέρα από τα location του Instagram; Γιατί τα location είναι τελείως ασυνάρτητα και φαίνεται να έχουν αλλαχτεί εκ των υστέρων. Την ίδια μέρα βρίσκεται και στην Τουρκία κ στη Γερμανία!

Βασιλική Σιούτη: Ναι, υπάρχουν πολλές αποδείξεις. Κι όχι από τα location στο ινσταγκραμ. Και στο fb έχει διαλόγους με φίλους που μιλάει για την ζωή της στη Γερμανία και όταν επέστρεφε από την Ελλάδα έγραψε ότι γυρνάει στην Γερμανία και στο σπίτι της και πολλές ακόμα αδιάσειστες αποδείξεις.

Ιάσωνας Αποστολόπουλος: Στα σοσιαλ της δεν υπάρχει καμία φωτογραφία σε δημόσιο χώρο που να αποδεικνύει ότι ήταν στην Γερμανία από πριν. Την μια μέρα λέει ότι βρίσκεται στο Oman και την επόμενη στην Γερμανία. Μετά ξανά στην Τουρκία.

 

##########


Βασιλική Σιούτη: Μα η κυβέρνηση είχε πολλούς κακούς χειρισμούς στην υπόθεση αυτή και αρχικά (και για καιρό δλδ) δεν φάνηκε να παίρνει καν είδηση τι παίχθηκε. Δεν είναι υπέρ της κυβέρνησης η ιστορία αυτή. Είναι μια ιστορία εξαπάτησης και πολύ περισσότερα μάλλον, όσο ξετυλίγεται κι άλλο.