Ο ντράμερ των Saxon αποκαλύπτει ότι η μπάντα ετοιμάζει νέο άλμπουμ

Ο ντράμερ των Saxon αποκαλύπτει ότι η μπάντα ετοιμάζει νέο άλμπουμ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αργεί βέβαια λίγο...

04 Ιανουαρίου 2023

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο ντράμερ των Saxon, Nigel Glocker, αποκάλυψε ότι η μπάντα γράφει ήδη ένα νέο άλμπουμ αλλά θα κυκλοφορήσει το 2024. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους είναι το "Carpe Diem" που κυκλοφόρησε το 2022.

"Είμαστε ήδη στη μέση ενός άλλου άλμπουμ... Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τα τραγούδια τελειοποιούνται την ώρα που μιλάμε, για την ακρίβεια. Αλλά νομίζω ότι θα το κυκλοφορήσουμε το '24. Και μετά θα [ακολουθήσει] μια μεγάλη περιοδεία".

"Έχουμε κάνει τη σύνθεση. Αλλά είναι απλά μια περίπτωση να τα ηχογραφήσουμε όλα τώρα. Η διαδικασία της σύνθεσης όμως είναι η διαδικασία που απαιτεί τον περισσότερο χρόνο. Επειδή έχεις τόσες πολλές ιδέες από τον καθένα. Όλοι [έρχονται] με ιδέες και τις δουλεύουμε, και αυτό είναι που παίρνει το χρόνο".

Συνέχισε μιλώντας για τη διαδικασία σύνθεσης του συγκροτήματος: "Και ειλικρινά, κατά κάποιο τρόπο δεν έχει σημασία ποιος γράφει τι- είμαστε εμείς οι πέντε τύποι που το κάνουμε αυτό που είναι... Κανείς δεν φέρνει ολοκληρωμένα τραγούδια. Οι άνθρωποι μπορεί να φέρνουν ιδέες για riff ή ιδέες για ρυθμό, οτιδήποτε, ιδέες για groove, μελωδία. Έτσι, στη συνέχεια, τις επεξεργαζόμαστε όλες", δήλωσε ο Nigel Glocker.

Το συγκρότημα έχει προγραμματίσει ημερομηνίες περιοδείας στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Αμερική το 2023.

Οι Saxon ιδρύθηκαν το 1975 και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και επιδραστικά συγκροτήματα του Νέου Κύματος του Βρετανικού Heavy Metal, που είχε και άλλα συγκροτήματα όπως οι Judas Priest και οι Iron Maiden.

Μερικά από τα πιο διάσημα άλμπουμ τους είναι τα "Wheels Of Steel" (1980), "Strong Arm Of The Law" (1980), "Denim and Leather" (1981), "Power & The Glory" (1983) και "Crusader" (1984).

Η σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος αποτελείται από τους Biff Byford (φωνητικά - από το 1975), Paul Quinn (κιθάρα - από το 1975), Nigel Glocker (ντραμς - 1981 έως 1987, 1988 έως 1999 και 2005 έως σήμερα), Nibbs Carter (μπάσο - από το 1988) και Doug Scarratt (κιθάρα - από το 1995).